Gareth Bale bekräftar: Kunde lämnat Madrid i sommar

Gareth Bale bekräftar: Kunde lämnat Madrid i sommar

”Fanns anledningar att lämna Real Madrid”

I en intervju med brittisk press säger Real Madrids storstjärna att han kunde lämnat Real Madrid i somras och flytta till Manchester United i Premier League.

I somras stod det klart att Neymar lämnar Barcelona för spel i Paris Saint-Germain. Den franska huvudstadsklubben betalade otroliga 222 miljoner euro för brasilianarens tjänster och blev därmed världens dyraste fotbollsspelare. Det fanns även en övergång som aldrig blev av, nämligen den för Gareth Bale till Manchester United. I en intervju med Daily Mail säger spelaren dock att en affär kunde blivit av och att det fanns anledningar till att lämna Real Madrid.

På frågan om han kunde lämna för att inte stå i skuggan av Cristiano Ronaldo likt Neymar med Messi) säger walesaren att han kunde lämnat Santiago Bernabéu under sommarens transferfönster.

– Det finns självklart anledningar för att lämna. När man tittar tillbaka på karriären är det dock antal titlar man vunnit som är viktigt, säger walesaren som hade ett bud från United.

Gareth Bale bekräftar: Kunde lämnat Madrid i sommar

Samtidigt avslöjar Bale även att Luka Modric var en av anledningarna till att han skrev på för den spanska huvudstadsklubben.

– I Tottenham spelade vi väldigt bra tillsammans. Han var anledningen till att jag skrev på för Madrid, jag visste hur bra spelare man var. Han hjälpte mig även att anpassa mig snabbt, något jag uppskattar väldigt mycket, avslutar han.

Vill värva Iñigo Martínez i höst

Real Madrid blickar redan nu på potentiella värvningar under vinterfönstret. Enligt spansk press ska man inte vara helt nöjda med sin nuvarande backlinje och kommer därför försöka få in en försvarare under det övergångsfönstret. Det är OK Diario som kommer med uppgifter om att den spanska huvudstadsklubben ska vara intresserade av att värva samtidigt som han fäst blicken på en spelare, Iñigo Martínez.

För närvarande spelar försvararen i Real Sociedad men kan komma att lämna, detta för en summa på 32 miljoner euro.

Under det gångna transferfönstret sades FC Barcelona vara väldigt intresserade av att värva försvararen men tillslut blev det ingen affär. Nu kan han istället skriva på för Real Madrid om några månader.

Spelaren sitter på ett kontrakt med Real Sociedad som sträcker sig till och med sommaren 2021. Han har tidigare jagats av flera storklubbar runt om i Europa.

Missa inte Juventus match mot Barcelona i Champions League! Matchen spelas den 12 september och du hittar allt från speltips till info om LivestreamSilly Season Sverige!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply