Fulham krossade Norwich – Kacaniklic målskytt på Craven Cottage

Fulham tog emot ett Norwich i premiären på Craven Cottage, där svensken Alex Kacaniklic fanns med från start. Hugo Rodallega startade dock matchen på bänek, när nyförvärvet Mladen Petric fick chansen frå start.

Det behövdes dock inte allt för mycket för Fulham den här dagen, när Norwich hade stora problem offensivt och defensivt. Damien Duff gav Fulham ledningen efter 25 minuters spel, efter att han löpt sig fri till höger på en utmärkt crossboll från norrmannen John Arne Riise. Fri med John Ruddy rullade han den kyligt förbi målvakten och in i mål. Debutanten Petric nickade sedan in 2-0 med fem minuter kvar av den första halvleken på en hörna från höger. Bollen tog sig precis över mållinjen, innan en Norwich-försvarare rensade undan den. Men linjedomaren var på tårna och såg att bollen var över linjen och visade korrekt att bollen var inne. Ett bra frisparksläge två minuter senare slogs av Bryan Ruiz och kunde ha resulterat i ett ytterligare mål, men John Ruddy lyckades rädda undan till en resultatlös hörna.

I inledningen av den andra halvleken gjorde debutanten Petric sitt andra mål för dagen när han, via en Norwich-försvarare, sköt in bollen snyggt från höger vid den bortre stolpen. En bra start i den nya klubben för anfallaren, som presenterat sig på allvar för hemmapubliken. Alex Kacaniklic, som har varit mycket bra i matchen, fick också göra mål i premiären för Fulham. Matchens lirare, Petric hittade fram med en briljant passning till en fri Kacaniklic som kyligt rullade in bollen förbi målvakten Ruddy.

Samme Kacaniklic hade sedan en möjlighet med fem minuter kvar att sätta en till kasse, men den gången fick han inte träff på bollen som inte resulterade i något. Men efter slarv i försvaret hos Norwich endast minuter senare, spelades inbytte Hugo Rodallega fram i straffområdet där han kapades bakifrån at Norwich-spelare. Domaren dömde straff och straffen satt stensäkert från inbytte Sidwell, rakt upp i nättaket och Norwich har mycket att fundera över.

Alex Kacaniklic gjorde för övrigt en mycket bra insats från start, i ett Fulham som imponerade från minut ett. Norwich har dock mycket att fundera över, där nästintill ingenting stämde för laget i matchen.

Resultat: 5-0 till Fulham