Total utklassning på Loftus Road

Swansea City bjöd på en riktig målfest när man på premiärdagen körde över Queens Park Rangers med 5-0 på bortaplan.

Gästande Swansea gjorde dessutom säsongens första Premier League-mål. Nyförvärvet från spanska Rayo Vallecano, Miguel Pérez Cuesta, gjorde matchens första i den åttonde minuten och det var bara början på en målkavalkad i den engelska huvudstaden.

Swanseas ledningsmål stod sig dock halvleken ut. QPR hade en del chanser, men effektiviteten var inte direkt den skarpaste. Hemmalagets försvar hade inte heller en bra dag på jobbet, då halvlek nummer två skulle bli jobbig mardröm.

I matchminut 52 höll sig ännu en gång Swanseas nyförvärv Michu framme. Efter en djupledsboll av ett annat nyförvärv, Jonathan de Guzman, kunde spanjoren läckert skruva in 0-2 bakom en helt chanslös Robert Green i hemmalagets mål.

Matchens tredje skulle komma ca tio minuter senare. Efter en misslyckad rensning av QPR:s Manchester United-lån, Fabio, kunde Nathan Dyer frispelas och enkelt placera in bollen i nät.

Hemmalagets försvar såg myckel blekt ut denna lördagseftermiddag. Framåt var man dock inte allt för tokiga, men fick väldigt sällan avsluten på mål.

Nathan Dyer skulle, precis som Michu, bli tvåmålskytt i ligapremiären. Kemy Augustien hittade anfallaren med en perfekt djupledsboll mellan QPR-försvaret och Dyer kunde behärskat sätta walesarnas blott fjärde mål för matchen.

Men det var inte slut där. Med tio minuter kvar av ordinarie matchtid snappade gästerna upp en misslyckad försvarsrensning som tillslut nådde Scott Sinclair som utan några som helst bekymmer lade in matchens sista mål.

Hemmalaget gjorde ett sista desperat försök att få in ett tröstmål, men den blåvita publiken på Loftus Road Stadium, fick se sitt QPR bli nollade i Premier Leagues första omgång. 0-5 till Swansea, som visade upp en enkel, men samtidigt mycket vacker fotboll. Mark Hughes manskap däremot, har en del att tänka på inför omgång nummer två.