Swansea in i jakten på Tottenhams landslagsman

Andros Townsend finns numera på Swanseas radar

Aston Villa har tidigare uttryckt sitt intresse för Andros Townsend. Nu ger sig även konkurrenterna Swansea in i jakten på den snabbe yttermittfältaren.

Daily Mirror kunde i förra veckan avslöja att Tim Sherwood och hans Aston Villa var intresserade av att värva Tottenhams yttermittfältare, Andros Townsend. Managern, som är oerhört skicklig på att utveckla unga engelska talanger, menade då att 23-åringen skulle göra en stor skillnad på Aston Villas spel ifall han skulle ansluta till laget inför nästa säsong.

Men Sherwood är inte ensam i jakten på Townsend.

Monk är ett stort fan av Townsend

Nu är det återigen Daily Mirror som rapporterar kring Townsend och nu uppger tidningen att Swansea är angelägna om att locka till sig den vänsterfotade yttern. Swanseas manager, Gary Monk, sägs vara ett stort fan av Townsend och har varit intresserad av spelarens signatur sedan en lång tid tillbaka.

Monk siktar på att göra Swansea ännu starkare till nästa säsong och man vill slå årets åttondeplats i tabellen, som är klubbens bästa tabellplacering någonsin. Sedan tidigare har man värvat Andre Ayew från franska Marseille och nu vill man alltså bredda sin offensiv ytterligare genom att försöka värva Townsend.

Behöver speltid inför EM 2016

Townsend, som har tre år kvar på sitt kontrakt med Spurs, har haft svårt att ta en ordinarie plats under årets säsong men ska vara inställd på att kämpa om en plats i startelvan och bevisa att han kan bli en succé på White Hart Lane.

Men engelsmannen, med 9 A-landskamper på meritlistan, vet också om att han behöver få regelbunden speltid för att behålla sin plats i den engelska landslagstruppen inför EM nästa år i Frankrike, vilket öppnar upp en aning för Aston Villa och Swansea.

Noterbart är också att Townsend, sedan han kom upp till Tottenhams A-lag 2009, har varit utlånad till smått otroliga nio (!) klubbar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply