bet365

Uppgifter: Inter ”offrar” sin mittfältstalang

bet365

Mateo Kovacic kan säljas för att ge mer utrymme i Inters budget

Liverpool har länge varit sammankopplade med Inters mittfältsstjärna, Mateo Kovacic. Nu kan den engelska klubben få ny luft under vingarna då Inter planerar att sälja kroaten för att ha råd med andra förstärkningar.

Flera källor har idag gått ut med uppgifter om att Inter närmar sig både Geoffrey Kondogbia från Monaco samt Gianelli Imbulla som för närvarande spelar i Marseille. Duon rapporteras kosta omkring 50 miljoner euro och dessutom har den italienska storklubben i dagarna gjort klart med Miranda från Atletico Madrid.

För att ha råd med den nyss nämnda mittfältsduon från Frankrike så måste Inter sälja för att få mer pengar till sin övergångsbudget. Nu kommer uppgifter som säger att Inters kroatiske talang, Mateo Kovacic, kan bli den som ”offras”.

Hoppas få 28 miljoner euro för Kovacic

Det är Calcio24 som uppger att Kovacic är den som ligger närmast till hands för att bli såld. 21-åringen har länge varit en måltavla för den engelska storklubben Liverpool och Merseyside-klubben sägs ha ett femårskontrakt redo för Kovacic.

Kroaten, som trots sin ringa ålder redan har spelat 18 A-landskamper, värderas i dagsläget till 20 miljoner euro men Inter hoppas kunna få ut 28 miljoner i och med ett antal bonusar.

Mateo Kovacic har under Roberto Mancini haft det svårt att ta en helt ordinarie plats på mittfältet och med två potentiella mittfältare på väg in så talar mycket för att den spelskicklige playmakern kommer att lämna Inter. Även Fredy Guarín ryktas vara en av de som får söka efter en ny klubb, men troligtvis får Inter inte i närheten av den summan som man kan få utav att sälja Kovacic.

Inter klarade inte FFP

Champions League-mästarna från 2010 klarade under året inte av att hålla sig inom ramarna för Financial Fair Play, men eftersom laget inte kvalificerat sig för spel i Europa nästa säsong så får man ytterligare ett år att rätta till sifforna.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply