Zlatans krav för kinesisk flytt

Zlatans krav för kinesisk flytt
bet365

Ryktas kunna gå för rätt summa

Zlatan Ibrahimovic står utan kontrakt till sommaren och det är många klubbar som vill värva den eftertraktade svensken, nu senast kommer bud från Kina in men den svenske anfallaren kräver rekordsumma för att lämna Europa.

Zlatan Ibrahimovic kan komma att lämna Paris Saint-Germain till sommaren då inget nytt kontrakt har skrivits de båda parterna emellan och den svenske anfallaren skulle i så fall gå på en fri transfer. Många är de klubbar som vill ha svenskens signatur, bland annat Manchester United och AC Milan. De senaste veckorna har det dock ryktats flitigt om bud från utanför Europa, nämligen Kina. Enligt Sportbladet så skall det ha kommit ett ”jättebud” på Zlatan från kinesiskt håll i början av månaden, med erbjudande om en lön som skulle vara ”betydligt högre” än hans nuvarande i PSG som ligger på cirka 170 miljoner kronor.

Senare rapporterade den italienska tidningen La Repubblica att den kinesiska regeringen ville erbjuda den svenske anfallaren en årslön på 70 miljoner euro, vilket motsvarar cirka 693 miljoner kronor, för spel i den kinesiska ligan.  Denna lön är tre gånger mer än vad världens nuvarande bäst betalde fotbollspelare Lionel Messi tjänar och skulle göra Zlatan överlägset bäst betald.

Men franska Le10Sport skriver nu att 70 miljoner euro inte kommer att få Zlatan att lämna Europa. Enligt tidningen så skall alla kinesiska bud ha fått ett nej från svensken – det enorma budet på 693 miljoner kronor inräknat. Le10Sport skriver vidare att Zlatans krav på de kinesiska klubbarna för att locka honom att lämna Europa är en årslön på 100 miljoner euro, ungefär 990 miljoner kronor. Svensken skall ha informerat de intresserade klubbarna om att detta är hans krav för en flytt, innan dess är det inte ens aktuellt.

Zlatans Paris Saint-Germain blev utslaget ur Champions League av Manchester City, som kommer att möta Real Madrid i ett spännande semifinalsmöte. Information om tv-kanaler, tv-tider med mera hittar du här.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply