Guus Hiddink: ”Eden Hazard lycklig i Chelsea”

Guus Hiddink: ”Eden Hazard lycklig i Chelsea”

Interimtränaren tror att belgaren stannar

Guus Hiddink har uttalat sig om Eden Hazard, Chelseas stora stjärna som förra året vann pris för årets spelare och vann Premier League men i år enbart mäktat med två mål som båda gjordes i gårdagens match mot Bournemouth.

Eden Hazards framtid har under en längre tid sett extremt osäker ut. Efter att förra året ha avslutat säsongen som Årets Spelare, vinnare av Premier League och extremt eftertraktad på transfermarknaden så har den nuvarande säsongen inte varit lika stark. Hazards säsong har varit plågad av skador men även spelarens hunger under före detta tränaren Jose Mourinho efterfrågades. Nu ser det dock ut som att det har vänt, då den snabbe mittfältaren gjorde två mål när Chelsea slog Bournemouth, belgarens första Premier Leaguemål sedan maj 2015. Men trots en mindre bra säsong så har ryktena cirkulerat kring vart belgaren kan hamna härnäst. Det har varit mycket snack om Paris Saint-Germain och Real Madrid men även att Hazard kan komma att stanna kvar i Chelsea.

Den brittiska tidningen The Guardian skriver att interimtränare Guus Hiddink, som efter säsongens slut kommer bli ersatt av Antonio Conte som för närvarande är tränare för Italiens landslag, är säker på att Eden Hazard njuter av att spela fotboll igen efter ett besviket år och att belgaren är nöjd med att stanna i Chelsea nästa säsong också.

– Det är en väldigt dålig säsong, vi vill inte neka faktan. Det är svårt för en talangfull, högkvalitativ spelare som Hazard. Jag tror att den här säsongen hade han en väldigt jobbig säsong, råkade ut för skador, kom nästan tillbaka, spelade en halv match och sedan tillbaka med en ny skada. Det är frustrerande, sade Hiddink till tidningen.

– När han är där fullt friskt fysiskt och mental – vilket alltid influerar varandra – då är han en av de bästa. Vad jag vet är att han är väldigt nöjd med allting i och runt Chelsea. Han är väldigt viktig och om han är frisk som han är idag så kommer han vara väldigt viktig igen nästa säsong, avslutade Hiddink.

Nyligen ryktades det om att Hazard skulle vara så gott som klar för den spanska storklubben Real Madrid, som för närvarande förbereder sig för sitt första semifinalmöte i Champions League mot Manchester City. Information om tv-tider, kanaler och så vidare hittar du här.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply