Uppgifter: PSG jagar Tottenhams Mauricio Pochettino

Uppgifter: PSG jagar Tottenhams Mauricio Pochettino

PSG:s Emery ligger risigt till

Paris Saint-Germains tränare Unai Emery ser inte ut att sitta så säkert på sin tränarposition för tillfället, efter en skamsen Champions League-förlust, och Tottenhams tränare Mauricio Pochettino ryktas vara på Parislagets radar.

Paris Saint-Germain har varit något svaga under den gångna säsongen. De har inte lyckats med att utmana och dominera i den inhemska ligan, Ligue 1, som de gjort de senaste fyra åren, utan har fått kämpa tätt inpå Nice och Monaco, som vädrar chans på titeln. Däremot har det gått bättre i Champions League, fram tills returmötet i åttondelsfinalen på Camp Nou, mot Barcelona. PSG hade vunnit det första mötet med 4-0, och det såg ganska säkert ut att det var den franska klubben som skulle avancera vidare, innan de åkte på en riktig baksmälla och förlorade med 6-1, 6-5 sammanlagt i de båda mötena.

Detta har lett till att ledningen i Paris Saint-Germain har börjat ifrågasätta tränare Unai Emery och hans ledaregenskaper, och rykten går nu om att de vill finna en ersättare till spanjoren, och den engelska tidningen The Evening Standard rapporterar om att Tottenhams tränare Mauricio Pochettino kan vara av intresse.

Den argentinske tränaren har nått stora resultat med Spurs inom loppet av några få år på Tottenhams lönelista, och har lyckats omvandla dem till titelutmanare, samt sett till att de kvalificerat sig för Champions League-spel. Pochettino har tidigare spelat i Paris Saint-Germain själv, mellan 2001-03.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply