Uppgifter: Marcelo Bielsa vill till Premier League

Bielsa vill ta över West Ham

Som väntat fick Sam Allardyce lämna anrika West Ham efter söndagens 0-2 förlust mot Newcastle. Spekulationerna gällande vem som ersätter Big Sam har trappats upp de senaste dagarna och nu vill en tuff argentinare ta över London-klubben.

Sam Allardyce fick alltså lämna West Ham efter att ha styrt i klubben under fyra säsonger. Länge såg det ut som om klubben skulle kunna konkurrera om en europaplats för nästa säsong då man i inledningen av Premier League till och med nosade på Champions League-platserna. Men ju längre säsongen led desto längre ner sjönk ”Hammers” i tabellen, vilket till sist fick ledningen att agera. Efter en svag vår valde West Ham att avsluta sitt samarbete med Allardyce i söndags och det har ryktats om ett antal heta tränarnamn som kan tänka sig att ta över rodret.

Bielsa vill till England och Premier League

Den senaste i raden att kopplas ihop med jobbet på Upton Park är Marcelo Bielsa som för närvarande är manager i franska Marseille.

Det är Daily Mirror som uppger att Bielsa, vars kontrakt med Ligue 1-klubben löper ut inom några veckor, vill ha jobbet som West Hams nye tränare. 59-åringen ska ha tackat nej till ett erbjudande om att ta över Sampdoria, vilket öppnar upp för en eventuell flytt till London. Enligt tidningen har Bielsa även börjat lära sig att tala engelska.

För West Hams del är det ett positivt besked då man har den tuffe argentinaren på sin önskelista över potentiella tränare till nästa säsong. Klubben vill landa ett stort namn då man om 12 månader kommer att lämna klassiska Upton Park och flytta in på Olympiastadion i London för att ta nästa steg i West Hams utveckling. Hammers siktar även på att ta sig ut i Europa.

Varit förbundskapten för Chile

Marcelo Bielsa har under sin karriär bland annat lett Chile till VM 2010 men är nog mest känd i fotbollseuropa efter sin framgångsrika tid i Atlethic Bilbao mellan 2011-2013 där han ledde laget till en final i Europa League.

Andra stora namn som kopplats ihop med West Ham på senare tid är inga mindre än Rafael Benítez, Slaven Bilic och David Moyes.

 

 

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply