Uppgifter: Toure får grönt ljus att lämna

Rapporteras snart vara klar för Serie A

Yaya Toure kan komma att bli klar för Inter inom den närmsta timmarna. Det rapporterar tuttomercatoweb.com som hänvisar till Gazzetta dello Sport. Samtidigt uppger Sky Sports-journalisten Amy Lewis att ivorianens agent ska ha sagt till henne att Toure istället kommer stanna i Manchester City.

Yaya Toure har under våren ryktats bort från Manchester City och den store ivorianen har framför allt rapporterats vara nära en flytt till Serie A och Inter eller Juventus. I rapporteringen om den sistnämnda klubben har det främst handlat om att Toure skulle kunna komma att användas som en del i en eventuell Pogba-affär, medan det i Inter, som ryktats vara närmast 32-åringen, har handlat om en ren övergång.

Kan bli klar inom kort

Nu uppger tuttomercatoweb.com, som hänvisar till La Gazzetta dello Sport, att det inte kommer bli något Champions League-spel för Toure nästa säsong, utan att 32-åringen inom de närmsta timmarna istället kan bli klar för Inter. Den italienska tidningen rapporterar att San Siro-klubben redan har kommit överens med ivorianen om ett personligt kontrakt, som ska uppgå i fyra till fem miljoner per år inklusive bonusar.

Grönt ljus från presidenten

Enligt tidningen ska Yaya Toure redan ha sagt farväl till sin landsman Wilfried Bony och ska inom de närmsta timmarna få grönt ljus av Manchester Citys president Khaldoon Al Mubark att lämna – så länge Inter betalar tillräckligt mycket. Inter hoppas också, enligt rapporterna, att den engelska klubben på så sätt ska vara beredd att nöja sig med 14 miljoner euro som ersättning för 32-åringen, istället för den tidigare rapporterade summan 18 miljoner euro.

Agenten: ”Han stannar”

Senare under dagen kom det dock uppgifter som rapporterar att Toure istället kommer stanna i Manchester City även över nästa säsong. Enligt den vanligtvis trovärdiga Sky Sport-journalisten Amy Lewis ska ivorianens agent Dimitri Seluk ha sagt till henne att hans klient kommer stanna på Etihad Stadium ett tag framöver. Han bekräftade, enligt Lewis, också att bland annat Inter har lagt ett bud på honom men att City inte ville släppa honom.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply