Officiellt: Spurs-mittfältaren går till PSG

Efter många dagar av rykten och spekulationer är det nu helt klart att PSG värvar mittfältaren Benjamin Stambouli från Tottenham Hotspur.

Sommaren 2014, inför den förra säsongen, köptes Benjamin Stambouli av Tottenham och lämnade därmed den franska ligan och Montpellier. Han var inte den spelaren som de flesta kände igen men han gjorde det faktiskt riktigt bra under sin debutsäsong i Premier League och en del såg nog fram emot att fortsätta se honom under kommande säsonger i Spurs. Så blir det inte, mittfältaren har nämligen skrivit på för Paris Saint-Germain.

Skrivit på för fem år

PSG sålde nyligen Yohan Cabaye till Crystal Palace och tyckte då att de hade en plats att fylla på det centrala mittfältet. Det började ryktas om Stambouli för några dagar sedan och nu har den franska klubben bekräftat att 24-åringen är helt klar för klubben. Fransmannen har skrivit på ett femårskontrakt som kommer hålla honom i klubben till och med sommaren 2020. Han är inte bara Cabayes ersättare utan har även fått ta över Cabayes nummer fyra.

Benjamin Stambouli gjorde förra säsongen en bra säsong i Tottenham trots att han inte fick kontinuerligt med speltid. Tottenham uppgavs förra säsongen betala 4.7 miljoner pund för honom men det är oklart vad PSG har betalat nu. Det återstår att se hur den franske mittfältaren klarar sig i de regerande Ligue 1-mästarna.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply