Officiellt: Newcastle värvar Mitrovic

Aleksandar Mitrovic lämnar Anderlecht för Newcastle

Efter två säsonger och över 30 mål i den belgiska ligan kände Aleksandar Mitrovic att han ville ha en ny utmaning. Nu är den serbiska anfallaren klar för Premier League och Newcastle.

Aleksandar Mitrovic började spela seniorfotboll i tidig ålder. Redan som 16-åring blev han utlånad till Partizan Belgrads samarbetsklubb Teleoptik och gjorde 7 mål under sin första seniorsäsong. Sedan tog han steget tillbaka till Partizan och tog en ordinarie plats i den serbiska storklubben som 18-åring. Mål kunde han också göra – han snittade ett halvt år per match under sin enda säsong i Partizan innan Anderlecht pungade ut 50 miljoner kronor för den extremt talangfulla serben.

I Anderlecht fortsatte karriären gå spikrakt uppåt. Han petade den extremt uppskattade anfallaren Matias Suarez och startade varje match som ensam anfallare i Belgien. Under sina två säsonger i Anderlecht mäktade han med 36 ligamål på sina 69 matcher. Han smällde även in en del mål i Champions League, inte minst 3-3-målet mot ArsenalEmirates Stadium. Nu kommer han få spela på Emirates igen, men som en Newcastle-spelare.

Fjärde dyraste genom tiderna

Newcastle bekräftade värvningen av Mitrovic under tisdagen på sin officiella hemsida. 20-åringen blir därmed den fjärde dyraste värvningen av Newcastle genom tiderna. Den slutgiltiga summan är inte avslöjad men den ryktas ligga på cirka 130 miljoner kronor.

Kontraktet sträcker sig över juni 2019 och Mitrovic passar på att hylla både fansen och klubben i sitt första uttalande till Newcastles hemsida:
– Jag besökte arenan och den är fantastisk. Jag har spelat på många imponerande arenor i min karriär, men St. James Park är så stor. Jag kan inte vänta på att spela min första match här!

– Jag vet hur passionerade fansen är här. Det är en klubb men en väldigt stor historia och fansen är en stor del av del. Pressen kommer vara stor här, men jag gillar press.

 

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply