Van Gaal öppnar för dubbelvärvning

Manchester United förhandlar med anfallare

Manchester United är på jakt efter ytterligare värvningar. Flera meriterade anfallare har ryktats in, och bland de största namnen återfinns Robert Lewandovski och Edinson Cavani. Nu bekräftar Louis van Gaal att en anfallare är på väg in, men inte någon av dem media tidigare under sommaren har pratat om.

Manchester United har den här sommaren tappat flera anfallare. Den engelska storklubben har sålt Robin van Persie till Fenerbahce och samtidigt släppt tillbaka Radamel Falcao till AS Monaco efter colombianens misslyckade lån på Old Trafford. Nu står man kvar med endast unge James Wilson och den något mer meriterade mexikanen Javier Hernandez bakom försteanfallaren Wayne Rooney – något som gjort att man under sommaren gett sig ut på anfallsjakt.

Ska ha lagt megabud på Müller

Robert Lewandovski, Edinson Cavani och Pedro är bara några av de anfallare som ryktats vara nära en flytt till det hårdsatsande United, som under sommaren redan gjort klart med Bastian Schweinsteiger, Morgan Schneiderlin, Memphis Depay och Matteo Darmian. Fyra spelare som tillsammans uppges ha kostat uppemot 100 miljoner euro för sportchef Ed Woodward. Igår kväll rapporterade Sport1 att ”The Red Devils” dessutom ha lagt ett bud värt ofantliga 100 miljoner euro på Bayern Münchens anfallare Thomas Müller. Enligt TV-kanalen ska budet ha nobbats av den tyska klubben, medan flera engelska journalister menade på att budet aldrig ens lagts.

”Inte den media pratar om”

Nu verkar vi trots allt närma oss en avslutning i transfercirkusen runt Manchester United och dess jakt på en meriterad anfallare. Klubbens tränare Louis van Gaal har i en intervju med Daily Mail uppges säga att man i detta nu förhandlar med en anfallare, men enligt holländaren handlar det varken om Lewandovski, Cavani eller Pedro. – Det är inte anfallaren media har pratat om. Men ni får vänta och se, säger van Gaal enligt den brittiska tidningen.

”Mr Ramos en del av processen”

Manchester United har under sommaren även kopplats ihop med Real Madrids stjärnmittback Sergio Ramos. Klubben har enligt bland andra Sky Sports lagt fram ett bud, som dock har nobbats av den spanska huvudstadsklubben. En frispråkig van Gaal hann under intervjun också med att öppna för en värvning av spanjoren – men att David de Gea samtidigt kan vara på väg bort. – Jag har sagt att det är en process, och kanske är Mr Ramos en del av den processen, säger han enligt Daily Mail när just de Geas situation kom på tal.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365