Barcelona och Chelsea beredda att köpa loss Marquinhos

 Marquinhos lämnar Paris Saint-Germain?

Efter att ha fått snålt med speltid i Paris sägs Marquinhos vilja lämna Parc des Princes och det finns gott om lag som är intresserade av brasilianaren.

Förra säsongen vann Paris Saint-Germain både Ligue 1 och franska cupen men en som inte varit riktigt nöjd med den senaste tidens händelser är mittförsvararen Marquinhos som kan komma att lämna den franska huvudstadsklubben. 21-åringen sägs ha intressanter i både la Liga och Premier League och PSG sägs vilja ha en summa på upp emot 60 miljoner euro för att släppa spelaren som anses vara en av världens bästa talanger, men man kan tänka sig att släppa spelaren för omkring 47 miljoner euro.

Ersätter David Luiz

Denna säsong har det endast blivit sex matcher för spelaren i PSG och mycket ska till om han ska stanna kvar i klubben. Dock har brasilianaren fått en chans att visa upp sig i de kommande matcherna. Mittbackskollegan David Luiz är nämligen skadad och kommer att missa flertalet matcher, vilket öppnar för Marquinhos att visa upp sig för tränaren Lauren Blanc.

Förlängde i början av året

I början av mars förlängde Marquinhos sitt kontrakt med Paris Saint-Germain och en månad innan förklarade även spelaren att han inte tänkt på att lämna. Det är oklart om spelaren tröttnat och ändrat tankesätt men det mest tyder på att han lämnar om man ser till speltiden denna säsong.

Jagas av Barcelona och Chelsea

Skulle Marquinhos vilja byta klubbadress finns det ett par klubbar som är intresserade, och sägs vara beredda att betala de 47 miljoner euro som sägs vara tillräckligt för att PSG ska gå med på en affären. Marcos Aoás Correa som han egentligen heter har kontrakt med PSG till 2019 och har även ett portugisiskt pass vilket innebär att han inte tar upp en plats som icke eu-spelare.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply