Ayew: ”Därför lämnar jag Marseille”

Stjärnan uppges vara på väg till Premier League

Ghananen Andre Ayew har länkats till Premier League och presidenten har sagt att spelaren lämnar Marseille. Nu bekräftar även spelaren själv att så är fallet.

Den Ghana-födde landslagsmannen Andre Ayew har länkats ihop med diverse Premier League-klubbar den senaste tiden, bland annat Arsenal, Manchester United och Liverpool.

Läs artikeln: United, Arsenal och Liverpool slåss om Ayew

Därtill har klubbens president tidigare slagit fast att det blir i princip omöjligt för Marseille att behålla stjärnan.
– Vi kan inte behålla Ayew. Han är en väldigt viktig spelare för OM men vi kan inte erbjuda honom de pengarna som klubbarna i England kan, sa presidenten Vincent Labrune vid ett tidigare tillfälle.

”Många saker ligger bakom det”

Nu har huvudpersonen själv, 27-årige anfallaren Andre Ayew uttalat sig gällande situationen. Och han bekräftar att det kommer att bli ett byte av klubb i sommar. Anledningen ska dels vara den ekonomiska frågan men också att Marseille inte kan garantera att de utmanar om Ligue 1-titeln nästa säsong.
– Presidenten har talat, och därmed, har saker sagts mer eller mindre. Vi vet att jag kommer att lämna klubben. Detta är ett blad som kommer att vändas, säger Ayew efter gårdagens 4-0-seger mot Lille, enligt Goal.com.
– Det är många saker som ligger bakom det. Vi försökte hitta en lösning så att jag skulle stanna, men för klubben och för min del var det ganska komplicerat, oavsett om det är i en sportslig eller ekonomisk aspekt. Jag förväntade mig mer, jag ville att klubben skulle vara konkurrenskraftiga nästa år och spela om titeln, men det är inte försäkrat. Och klubben kunde inte erbjuda mig samma lön.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply