En tjeckisk och en dansk målvakt på Arsenals radar

The Gunners intresserade av Petr Cech och Kasper Schmeichel

Arsenal letar efter en ny målvakt till nästa säsong. Detta efter att den inför säsongen tilltänkte förstamålvakten, Wojciech Szczesny, underpresterat genomgående under säsongen.

Wojciech Szczesny har – till skillnad från resten av Arsenal – inte spelat bra den här säsongen. Han har vid givna chanser inte lyckats leva upp till vad klubben förväntar sig, och har därför under säsongens gång fått se David Ospina gå om honom och ta över som klubbens förstaval av målvakt. Något som gör att klubben nu vill sälja 25-åringen från Polen i sommar, för att göra plats åt en ny målvakt att bilda par med Ospina till nästa säsong.

Eftertraktade Cech högst på önskelistan

Den målvakt som Arsenal helst vill köpa, efter den förväntade försäljningen av Szczesny, är Chelsea-målvakten Petr Cech. Den 32-årige målvakten från Tjeckien har i år inte fått den mängd speltid som han förväntade sig av Chelsea inför säsongen, och uppges därför vara på väg bort. Ett faktum som gjort Arsenal, i sällskap av många andra klubbar runtom i Europa, högst intresserade av att köpa tjecken i sommar.

United-legendarens son ses också som en lösning

Den hårda konkurrensen om Cech kan dock bli aningen hård för Arsenal, som i vetskap av detta har sett sig omkring efter andra lösningar och alternativ, under våren. Något som har lett till att Manchester United-legendaren Peter Schmeichels son, Kasper Schmeichel, hamnat på klubbens radar. Han har nämligen under den gångna säsongen spelat mycket bra i- och betytt oerhört mycket för sin nuvarande klubb Leicester City, och tros därför vara redo för att ta nästa steg i karriären. Ett steg som enligt The Telegraph, mycket väl kan ta honom till Emirates Stadium och Arsenal i sommar.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply