Officiellt: Monaco värvar Youri Tielemans

Officiellt: Monaco värvar Youri Tielemans

Nobbar Manchester United och Atlético Madrid

Enbart ett par dagar efter att ha vunnit den belgiska ligan och blivit utnämnd till årets spelare i den belgiska ligan har det nu offentliggjorts att Anderlecht-stjärnan Youri Tielemans har skrivit på för Monaco, och dissar därmed klubbar som Manchester United och Atlético Madrid.

Anderlechts Youri Tielemans har under våren jagats av en rad toppklubbar runt om i Europa. Bland annat har Manchester City, Manchester United, Arsenal, Napoli och Atlético Madrid alla uppvaktat mittfältstalangen, men utan resultat.

Nu har AS Monaco gjort det officiellt på sin officiella Twitter att de har skrivit på med eftertraktade mittfältsstjärnan Tielemans. Den blott 20-årige centrale mittfältaren, som har vuxit upp i belgiska Anderlecht och gått igenom klubbens ungdomsakademi, har under den gångna säsongen dragit uppmärksamhet till sig med sina stabila insatser för a-laget.

Monaco, nykrönta mästare av Ligue 1, har inte slösat någon tid utan har legat i för att kunna bunkra upp med nya förstärkningar inför nästa säsong och har varit snabba att hugga Tielemans.

Den unge belgaren vann den belgiska ligan med Anderlecht och blev även krönt till årets spelare i den belgiska ligan, och har nu slutfört en övergång till Monaco för runt 21,6 miljoner pund, på ett kontrakt som sträcker sig till 2022.

– Monaco är en klubb med ett ambitiöst projekt, erkända på den europeiska scenen och som förlitar sig på unga spelare, sade Tielemans till Monacos officiella hemsida.

– Jag är väldigt glad över att vara här. Jag kommer nu göra allt i min makt för att utvecklas här och betala tillbaka det förtroende klubben har visat mig.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply