Arsenal jagar Youri Tielemans

Youri Tielemans, Fotboll, Champions League, Borussia Dortmund - RSC Anderlecht

Det belgiska underbarnet lockar till sig ett stort intresse från Europas alla möjliga hörn, och nu ställer sig även Arsenal i kön och hoppas kunna tränga sig längst fram.

Det är ingen hemlighet att många europeiska toppklubbar kontinenten över har visat sitt intresse för Anderlechts guldklimp Youri Tielemans, även om det var lite tystare kring den unge mittfältaren. 18-åringen har länge varit en het talang på marknaden, men han visade upp lite av sin stora potential under fjolårets upplaga av Champions League, där han bland annat gjorde ett par solida insatser mot Arsenal.

Intresse från Arsenal

Nu ska just denna engelska klubb vara ute efter den belgiske mittfältarens tjänster. Enligt Daily Express ska man i detta nu förbereda ett bud inför det kommande januarifönstret för att kunna locka till sig Tielemans.

Enligt tabloidens uppgifter ska spelarens prislapp ligga på 14.4 miljoner pund, vilket är ett pris man får betala för heta talanger i Europa numera.

Även klubbar som Manchester CityReal MadridLiverpool och Juventus hann kopplas ihop med Tielemans under sommarens transferfönster, även om det bara var på en sporadisk nivå.

En redan etablerad spelare

Något som får Tielemans att sticka ut bland den breda skaran med heta europeiska talanger är det faktum att den blott 18-årige mittfältaren redan nu är en nyckelspelare i sitt klubblag. Han har representerat sitt lag i snart 100 matcher i alla tävlingar, med 74 ligamatcher under bältet. Under dessa tävlingsmatcher har det blivit 13 mål, varav 10 av dessa prickats in under ligaspel.

Han har varit med och vunnit tre titlar med sitt Anderlecht, då man både vunnit supercupen vid två tillfällen (2013, 2014) samt den belgiska högtsadivisionen Pro League 2013-2014 säsongen.

Han har även kunnat titulera sig med ett par individuella utmärkelser. Efter de två senaste ligasäsongerna har han fått priset för ”årets unga spelare” i den belgiska ligan. Han har dessutom vunnit priset för ”årets belgiska talang” 2014, vilket är en fin utmärkelse med tanke på hur många fantastiska talanger Belgien producerat under de senaste åren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply