Arsenal ute efter AS Monaco-succén Kylian Mbappe

Arsenal ute efter AS Monaco-succén Kylian Mbappe

Även Tottenham uppges hålla ett öga på talangen

AS Monacos succé-talang, den unge anfallaren Kylian Mbappe, har länge varit på kartan för ett antal storklubbar, och nu uppges såväl Arsenal som rivalen Tottenham Hotspur ansluta till jakten på anfallaren, där bland annat Manchester United, Real Madrid, Bayern München och Juventus redan uppges ha ögonen på honom.

Enligt uppgifter till den engelska tidningen The Mirror, skall Tottenham Hotspur och deras ärkerivaler Arsenal vara intresserade av att värva AS Monacos stjärnskott, den blott 20-årige anfallaren Kylian Mbappe. Tottenham-tränaren Mauricio Pochettino sägs ha ögonen på anfallaren, men det är Arsenals manager Arsene Wenger som har uttalat sig om den franske anfallssuccén.

– Han är inte direkt Thierry Henry men det är sant att han har liknande kvalitéer och framtiden och talangen är liknande, sade Wenger till Ligue 1 show via The Mirror.

– Potentialen är lite den samma, efter det, om han har samma nivå av motivation, åtrå och intelligens som Thierry har, och de nästkommande två till tre åren kommer att berätta för oss, då kan han bli väldigt lovande.

– Killar som har supertalanger spelar redan vid 18 års ålder. De som inte kan spela vid 18 eller 19 års ålder har inte den exceptionella talangen och han spelar överallt här på toppnivå. Han är en kille som är elektrisk som Thierry var, kan dribbla, kan passa och är effektiv. Vi följer honom, vi känner till honom mycket väl, och han utvecklas väl. Han förlängde sitt kontrakt med Monaco förra säsongen och så det är Monaco som kommer att bestämma över hans framtid. Han skulle kunna vara en ny Thierry Henry, avslutade Wenger.

Manchester United uppges vara intresserade, och även Real Madrid har visat intresse tidigare. Dock valde Mbappe att avböja ett bud från Real. Enligt TMW skall även Bayern München och Juventus hålla ögonen på anfallaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply