Hattrickhjälten Zlatan: ”Det känns bra”

Efter irritation, svaga insatser och dessutom hård kritik mot – och från – alla håll och kanter, blev svensken stor matchvinnare i gårdagens cupmatch mot Saint-Etienne. 

Den svenske landslagsstjärnan Zlatan Ibrahimović, 33, var på strålande målhumör under onsdagskvällen när han med tre mål tog sitt Paris Saint-Germain till en ny inhemsk cupfinal. Ett straffmål i inledningen, ett riktigt konstmål till 3-1 och spiken i kistan på tilläggstid i slutet av matchen.
– Om det var så här varenda kväll skulle det vara julafton hela tiden. Det vore fint. Men allvarligt, det viktigaste är att vi är i final, inte vem som gjort målen, säger Zlatan till Fotbollskanalen.

”Glad över det”
Dessutom fick svensken, bortsett från den klara 4-1-vinsten och avancemanget, fira att han nu gjort fler än 100 mål för den franska storklubben.
– Vem som gör målet är inte av betydelse, men tack vare laget har jag nu gjort 100 mål för PSG, så jag är glad över det, säger Zlatan Ibrahimović till reportrar efter matchen, enligt Goal.
– Vi kan göra något stort i år och den andra pokalen kommer upp på lördag. Vi vann Trophée des Champions i början av säsongen och vi kommer att fortsätta försöka.

Final inför 90 000 människor
Tack vare vinsten har den svenske stjärnan och PSG fortfarande chansen att ta hem samtliga fem tävlingar de deltar i den här säsongen. I final väntar Auxerre, och på lördag ska en annan cupfinal spelas. Då väntar BastiaStade de France i ligacupfinalen. En match som svensken givetvis ser fram mot.
– Det känns bra. Vi förlorade sist mot dem med 4–2 och alla har det i huvudet. Det är mycket som står på spel, det är vinna eller försvinna. Det är klart att hela laget vill vinna allt vi kan vinna, det visade vi i dag. Det blir en spännande och bra match mot ett bra motstånd och en ny arena där jag aldrig spelat, inför 90 000 människor, säger anfallaren till Fotbollskanalen.

”Bäste utlänningen någonsin”
Zlatan Ibrahimović har efter gårdagens hattrick nu mäktat med 26 mål på 32 matcher den här säsongen. Han hyllades också rejält av motståndarlaget Saint-Etiennes manager Christophe Galtier efter matchen. Laget som Zlatan gjort hela åtta mål mot den här säsongen, vilket även deras manager förmodligen var medveten om.
– Han är den bäste utlänningen som någonsin spelat i Frankrike. Mitt lag har inte gjort bra ifrån sig mot Zlatan den här säsongen, men lyckligtvis behöver vi inte spela mot PSG en femte gång, säger managern efter matchen enligt Goal.

”Förväntar mig ingen avstängning”
Det ser dock ut att bli ett litet stopp i maskineriet för anfallaren. Under dagen kommer disciplinkommitténs dom att landa gällande den svenske stjärnans utbrottet i Bordeaux för tre veckor sedan. Experterna räknar med åtminstone tre matchers avstängning för svensken. Men Zlatan själv förväntar sig ingenting.
– Jag förväntar mig ingen avstängning. Det beror på vad de kollar på, men vi får se, säger svensken till Fotbollskanalen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365