El Shaarawy på plats i Frankrike – presenteras snart

Stephan El Shaarawy är på plats i Monaco för en övergång

Det har stått klart att Stephan El Shaarawy är på väg bort från Milan under den senaste veckan. Så sent som i lördags rapporterade vi om att El Shaarawy var på väg till Monaco och nu står det snart klart att affären är i hamn.

Den italienske landslagsmannen Stephan El Shaarawy slog igenom med dunder och brak säsongen 2012/2013 med 16 mål i Serie A, men har efter det hämmats av diverse skadebekymmer. När Milan nu fått nya ekonomiska muskler, förstärkt med Luiz Adriano frånShakhtar Donetsk samt Carlos Bacca från Sevilla, ser det ut som att tiden i Rossoneri kan snart vara över.

Samtidigt som nu Zlatan Ibrahimovic ryktas vara på väg tillbaka och Giampaolo Pazzini under gårdagen blev klar för Hellas Verona, sägs det att El Shaarawy offras och säljs till Monaco. Ryktet har intensifierats under helgen och det har bekräftats från flera experter att uppgifterna som kommit fram har varit konkreta. Football Italia menar nu att El Sharaawy har genomgått läkarundersökningen och att han kommer presenteras under måndagen eller tisdagen.

Lånekontrakt med obligatorisk köpoption

Kontraktet handlar om ett lånekontrakt i en säsong som kostar Monaco knappt 30 miljoner kronor. När El Sharaawy genomför sitt 15e framträdande för Monaco kommer en klausul aktiveras automatiskt, en klausul som tvingar Monaco att betala cirka 120 miljoner kronor till Milan och därmed går kontraktet över från ett lån till en permanent flytt.

Anledningen till att man delar upp betalningen på detta viset är att Monaco sparar cirka 20 miljoner kronor genom att förhandla på detta viset. Det kan också vara ett sätt att kringgå de ekonomiska regler som finns för ligorna, men så är icke fallet här.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365
bet365