Frankrike gruppvinnare – Ecuador utslagna

Frankrike och Ecuador drabbades samman i den sista omgången, där fransmännen i praktiken redan var klara för avancemang. Ecuador behövde i sin tur vinna matchen, samtidigt som resultatet mellan Honduras och Schweiz skulle studa rätt väg, för att ta sig vidare till åttondelsfinal.

Den första halvleken bjöd inte på direkt mycket farligheter, där ett bättre Frankrike spelade avslappnat samtidigt som Ecuador hade svårt att skapa mycket möjligheter framåt.  Mamadou Sakho stod en bit in i halvleken för en riktig dumdristig grej när han armbågade Minda. En händelse som visserligen domaren missade, men som kan resultera i en avstängning framöver.

Halvlekens bästa möjlighet fick Paul Pobga som nickade en frispark från Antoine Griezman. Dominguez i Ecuadormålet lyckades få händerna på bollen och tippade den över ribban. Innan halvleken var slut hann även EnnerValencia tvinga Hugo Lloris till en fin räddning, och därefter fick Dominguez ingripa igen när Karim Benzema avlossade kanonen.

I den andra halvleken kom Frankrike snabbt till ett bra läge där Bacary Bagna slog ett fint inlägg som Griezman fick träff på. Ecuadors målvakt Dominguez lyckades toucha bollen som via ribban letade sig bort från målet. Minuter senare kom ett mycket tungt bakslag för Ecuador, när Antonio Valencia fick syna det röda kortet efter att ha träffat Frankrikes Digne rejält med dobbarna.

I den 54:e matchminuten kom ett kalasläge för Ecuador, där Enner Valencia på en omställning fick fram bollen till Noboa som tyvärr för deras del misslyckades med avslutet och missade mål ganska klart. 

I den 62:a matchminuten kom Frankrike fram med ett bra försök, när Bemzema spelade fram bollen till Matuidi som testade lyckan från bra läge. Även den gången står Dominguez i vägen och plockar lätt ner bollen. Och tio minuter senare var fransmännen framme igen och hotade rejält, där Paul Pogba nickade vid bortre stolpen på hörna. Bollen letade sig retfullt förbi den bortre stolpen och ut till inspark.

Matchen ökar i fart sista tio minuterna när Ecuador får möjligheter på snabba omställningar, samtidigt som Frankrike fortsätter att testa Dominguez i målet. Bland annat Loic Remy var framme och testade lyckan med ett välplacerat skott mot den bortre stolpen. Synd för hans del bara att Dominguez visade fins målvaktslängder på armarna och styrde bort bollen från mål.

Men trots flera möjlighter i den andra halvleken slutade matchen mållöst. Det betyder att Frankrike går vidare som gruppvinnare samtidigt som Ecuadors VM-äventyr är över.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply