Flygprotest på Old Trafford när United vann

Det var en, i tabellplaceringssynpunkt ganska betydelselös match på Old Trafford mellan Manchester United och Aston Villa som öppnade lördagens Premier League-omgång. United hade på förhand 12 poäng upp till fjärdeplatsen medans tolfteplacerade Villa hade 9 poäng ned till nedflyttningsstrecket.

I den 13:e minuten tog bortalaget ledningen efter att Ashley Westwood skruvat in en frispark på ett mycket vackert sätt sedan Rafael rivit ner en framåtstormande Agbonlahor.

En replikering skulle dock inte dröja för i den 20:e minuten tappade Villa-försvaret helt bort den formstarke Wayne Rooney som kunde kvittera med en välplacerad nick.

I den första halvlekens slutminuter tilldelades United en helt korrekt straff sedan Bacuna kapat Mata. Rooney stegade fram och satte bollen distinkt i Guzans vänstra hörn. 2-1 till Moyes mannar i paus.

I andra halvlekens upptakt fick Villa en jättemöjlighet att kvittera genom Benteke men belgaren sparkade hål i luften när han försökte sig på en vänsterhalvvolley. Benteke fortsatte att skapa oreda för United-försvaret och nickade minuten efter tätt över efter ett fint inlägg av Albrighton.

Istället för en kvittering skulle hemmalaget utöka sin ledning genom Juan Mata efter en tilltrasslad situation i Villa-försvaret. Det var spanjorens första mål i den röda tröjan.

På tilläggstid skulle United också göra 4-1 genom Hernandez. Skönt för David Moyes vars förtroende bland United-supportrarna är delat. Under första halvleken flög det runt ett flygplan med en banderoll med texten ”Wrong one – Moyes out”.