Fletcher avgjorde på DW Stadium

Eftermiddagens målrikaste match rivstartade med ett självmål i den femte minuten signerat David Vaughan. Britten vrickade vackert in bollen i eget mål efter ett inspel av en motståndarspelare.

Sunderland var dock inte nöjda med ett självmål och vände snabbt på matchen. Bortalaget spelade upp sig, vilket resulterade i två snabba mål genom Craig Gardner på straff och Fletcher efter ett inlägg. Fletcher utökade dessutom ledningen med ytterligare ett mål, då han minuten innan den första halvlekens slut skickade in 1-3.

Sunderland kontrollerade matchen i den andra halvleken, men var på många sätt nära att tappa ledningen. Wigan jagade en reducering mot slutet av matchen, och i den 79:e minuten reducerade Angelo Henriquez för hemmalaget.

Den sena reduceringen räckte dock inte hela vägen, vilket gav O´Neill och Sunderland tre viktiga poäng.