Liverpool mosade Norwich på hemmaplan

Liverpool kom till lördagens hemmamatch mot Norwich med en 2-1-förlust mot Manchester United på Old Trafford i bagaget, där nyförvärvet Daniel Sturridge gjorde sin ligadebut och dessutom blev målskytt. Norwich hade fyra raka ligaförluster innan de fick oavgjort i en mållös hemmamatch mot Newcastle förra helgen.

Den unge mittbacken Ryan Bennett fick en fin chans att ge bortalaget ledningen i matchinledningen när han fick huvudet på Robert Snodgrass frispark, men Brad Jones som vaktade målet för Liverpool fick bollen rakt i famnen. Istället tog Liverpool ledningen efter 26 minuters spel.

Jordan Henderson fick bollen av en slump ett par meter utanför straffområdet och tryckte till med högerfoten direkt. Skottet överrumplade Mark Bunn i målet och 28-åringen hann knappt reagera innan bollen satt i nät. Det var Hendersons första ligamål för säsongen och hans andra totalt sett över säsongen.

Tio minuter senare utökade Luis Suarez till 2-0 med sitt sextonde ligamål för säsongen. Lucas Leiva slog en öppnande passning och Sturridge lät bollen passera mellan sina ben och lurade därmed bort två Norwich-försvarare. Suarez kom helt fri med Bunn och placerade in 2-0 med vänsterfoten vid den bortre stolpen.

Resultatet stod sig till halvtidsvilan, men tretton minuter in i andra halvlek kom det tredje målet på tre matcher i Liverpool-tröjan för Daniel Sturridge. Henderson hittade ut med en perfekt passning till Stewart Downing på högerkanten, och Downing satte bara foten till för att friställa Sturridge rakt framför mål. Flaggan stannade nere och 23-åringen fick jubla ännu en gång.

Klubbikonen och mittfältsveteranen Steven Gerrard, även lagkapten för Liverpool, satte sedan matchens fjärde mål efter 65 minuter med ett snyggt distansskott sedan Glen Johnson drivit upp bollen på vänsterkanten och lämnat över bollen till Gerrard.

Man kan tro att Liverpool nöjde sig med 4-0 och därför backade hem med laget, men de fortsatte att satsa framåt och fick även utdelning ytterligare en gång. Johnson nickade fram bollen till inbytte Raheem Sterling, som petade bollen förbi sin försvarare och avslutade. Han fick sedan god hjälp av Bennett som styrde in bollen i eget mål.

Där stannade målproduktionen för den här gången och 5-0-segern innebär att Liverpool tar steget upp till sjundeplats i en haltande Premier League-tabell med sina 34 poäng. Norwich ligger för tillfället på 26 poäng vilket innebär en trettondeplats i ligatabellen.