Firma ’Şahin-Lewandowski’ bakom målfest

Borussia Dortmund är bakom seriesuveränen Bayern München indragna i en het kamp om en plats i Champions League till nästa säsong. Och efter dagens fina seger hemma på Signal-Iduna-Park mot Freiburg tog man ett stort steg mot en plats i finrummet.

Men det var överraskande Freiburg som tog ledningen i den viktiga matchen. Efter 28 minuters spel spelade Max Kruse fram bollen till Jonathan Schmid, som med en fint avslut emd högerfoten fick bollen förbi Roman Weidenfeller och in till 0-1.

Men det var Borussia Dortmund för hela slanten i den här matchen och inte helt oväntat fick man betalt för sin fina press. För på blott fyra minuter vände man unerläget till en tvåmnålsledning, när Robert Lewandowski först nickade in kvitteringen i den 41:a matchminuten på Nuri Sahins fina frispark.

Nuri Sahin själv fixade sedan 2-1 till Borussia Dortmund i den 44.e matchminuten, med ett avslut till vänster i straffområdet. Drömminuterna avslutades sedan när Lewandowski precis innan halvtidsvilan skickade in 3-1 med ett avslut innanför straffområdet, förbi Oliver Baumann i gästernas mål.

I den andra halvleken fortsatte Dortmund att dominera tillställningen och 4-1 kom i den 72:a matchminuten. Ett inspel från högerkanten stoppades av en Freiburg-spelare i straffområdet, men inte bättre än att Nuri Sahin kunde löpa fram och trycka in bollen på halvvolley.

Sex minuter senare kkom även 5-1 när ett magnifikt förarbete av Robert Lewandowski på vänsterkanten slutade emd att polcken kunde spela bollen över mot den bortre stolpen där Leonardo Bittencourt kunde trycka bollen över linjen.

En imponerande 5-1-seger från Borussia Dortmund som kopplar ett starkt grepp om en av platserna som ger spel i Champions League.