Nürnberg nollade Schalke

Schalke skulle i dagens bortamöte med Nürnberg få klara sig utan skyttekungen Klaas Jan Huntelaar som var borta på grund av skada. Trots uttåget i Champions League mot Galatasaray hade  fjärdeplacerade Schalke en fin derbyvinst mot Dortmund i bagaget medan hemmalaget Nurnberg inför denna drabbning hade sex matcher i rad utan förlust.

Som förväntat var det bortlaget Schalke som tog tag i matchen från start. Redan efter 12 minuters spel skulle Schalke skapa två farliga möjligheter när först Farfan sköt ett högerskott som precis gick utanför den högra stolpen. Minutern efter skulle Julian Draxler få ett ännu bättre läge att ge bortlaget ledningen, men skottet räddades av Nürnberg-målvakten Raphael Schäfer.

Trots bortalagets dominans under de första 30 minuterna skulle hemmalaget Nürnberg ta ledningen i den 32:a matchminuten genom Markus Feulner. Mittfältaren sköt ett vänsterskott i mitten utav boxen som letade sig in bakom målvakten Timo Hildebarnds vänstra stolpe, 1-0 skulle stå sig halvleken ut. Trots Schalkes chanser var det Nurnberg som med ett skott hade tagit ett grepp om de tre poängen.

Bortalaget rivstartade den andra halvleken med skott från både Obasi och Höwedes, men bollen ville inte in idag för Schalke. Istället för 1-1 skulle Nürnberg utöka till 2-0 i den 69:e minuten via anfallaren Alexander Esswein. Utanför straffområdet laddade Esswein upp för sitt skott som borrade sig in vid den högra stolpen och nu var uppförsbacken ännu större för Schalke.

Bortalaget var i chock och man mäktade inte med att komma tillbaka in i matchen och i sluten av matchen punkterade Mike Frantz matchen helt med sitt 3-0-mål. En tung förlust för Schalke, men en fjäder i hatten för Nürnberg som nu inte förlorat på sju raka Bundesliga-matcher.