bet365

Fellaini uppmuntrad att lämna United för sina EM chanser

Måste få spela mer i klubben

Marouane Fellaini borde överväga att lämna Manchester United i januari enligt Belgiens landslagstränare, för att få mer speltid under fötterna och en större chans att få spela EM i Frankrike nästa sommar.

Marouane Fellaini har inte fått särskilt mycket speltid i sitt Manchester United den här säsongen och nu kommer hans landslagstränare fram, Belgiens boss Marc Wilmots, och säger att Fellaini borde starkt överväga att byta klubb i januarifönstret. Detta för att få mer speltid. Den enorma 27 miljoner pund mittfältaren spelade en nyckelroll i sitt lands kvalifikationsmatcher för Europeiska Mästerskapen nästa sommar, men har bara startat en Premier League match denna säsong. Sammanlagt har han gjort tre matcher från start i alla tävlingar, han hade även en avstängning på tre matcher i början av säsongen, samt att han blivit inbytt 9 gånger. Detta räcker dock inte för Belgiens tränare, som lämnade Fellaini ute ur truppen i deras vinstmatch mot Italien förra veckan, och Wilmots har sagt att han måste få se 27 åringen nöta lite mer gräs innan EM 2016.

”Irriterande för en tränare”

– En spelare som inte spelar för sin klubb är irriterande för en tränare, sade Wilmots till Le Soir via The Mirror.

– Fellaini skulle kunna spela för att hjälpa till i offensiven, som en nummer 6. Han har väldigt fin teknik, väldigt bra färdigheter att kunna backa hem och återhämta sig. Kanske försöker han hitta en ny utmaning i januari, om det är möjligt, fortsätter Wilmots.

I sina senaste sju internationella matcher har Fellaini lyckats göra se stycken mål för sitt hemland, som nu är rankade etta på FIFA’s världsranking.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply