Fellaini uppmuntrad att lämna United för sina EM chanser

Måste få spela mer i klubben

Marouane Fellaini borde överväga att lämna Manchester United i januari enligt Belgiens landslagstränare, för att få mer speltid under fötterna och en större chans att få spela EM i Frankrike nästa sommar.

Marouane Fellaini har inte fått särskilt mycket speltid i sitt Manchester United den här säsongen och nu kommer hans landslagstränare fram, Belgiens boss Marc Wilmots, och säger att Fellaini borde starkt överväga att byta klubb i januarifönstret. Detta för att få mer speltid. Den enorma 27 miljoner pund mittfältaren spelade en nyckelroll i sitt lands kvalifikationsmatcher för Europeiska Mästerskapen nästa sommar, men har bara startat en Premier League match denna säsong. Sammanlagt har han gjort tre matcher från start i alla tävlingar, han hade även en avstängning på tre matcher i början av säsongen, samt att han blivit inbytt 9 gånger. Detta räcker dock inte för Belgiens tränare, som lämnade Fellaini ute ur truppen i deras vinstmatch mot Italien förra veckan, och Wilmots har sagt att han måste få se 27 åringen nöta lite mer gräs innan EM 2016.

”Irriterande för en tränare”

– En spelare som inte spelar för sin klubb är irriterande för en tränare, sade Wilmots till Le Soir via The Mirror.

– Fellaini skulle kunna spela för att hjälpa till i offensiven, som en nummer 6. Han har väldigt fin teknik, väldigt bra färdigheter att kunna backa hem och återhämta sig. Kanske försöker han hitta en ny utmaning i januari, om det är möjligt, fortsätter Wilmots.

I sina senaste sju internationella matcher har Fellaini lyckats göra se stycken mål för sitt hemland, som nu är rankade etta på FIFA’s världsranking.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply