bet365

Evertons filosofi ska locka mittfältaren till Goodison Park

Intresset för Tom Cleverley, som för närvarande är utlånad till Aston Villa, inför sommarens transferfönster bara växer. Tottenham, Sunderland och West Ham är tre tidigare klubbar som har den Manchester United-fostrade spelaren på sina önskelistor. Nu uppger Daily Mirror att Everton ger sig in i jakten på Cleverley som till sommaren blir en free agent och kan gå till vilken klubb han vill.

25-åringen skall ha sagt till Aston Villa att han inte är intresserad av att göra lånet permanent. Detta öppnar upp för bland andra Everton som länge varit intresserade av den tidigare landslagsmannen. Man hoppas att klubbens filosofi att spela offensiv fotboll skall attrahera Cleverley att tacka nej till större anbud från exempelvis Tottenham.

Var på väg till Everton redan förra sommaren
Den kreative mittfältaren var på väg att bli utlånad till just Everton inför nuvarande säsong men United raserade utlåningen i sista stund och accepterade istället ett säsongslån till Aston Villa. Evertons tränare, Roberto Martinéz, kommenterade då händelsen såhär:
– Kanske så ville dem inte skicka över en spelare på lån till en klubb som placerade sig ovanför i tabellen. Vi slutade femma och United hamnade en bit under oss, så ur den aspekten förstår man situationen.

Martinéz är, trots Evertons dåliga position i tabellen, säker på att man fortfarande kommer att vara en attraktiv klubb när övergångsfönstret öppnar i juli.
– Jag tror absolut inte tabelläget skadar oss, nej. Jag tror att uppfattningen om Everton har förbättrats de senaste 12 månaderna, titta bara på vad vi uppnådde i Europa League (respass i åttondelsfinal), det har gett eko i Europa. Jag är säker på att alla som mött Everton den här säsongen har respekt för hur vi vill spela vår fotboll.

”Cleverley skulle passa perfekt in i lagbygget”
Spanjoren har tidigare tränat Cleverley under en utlåning till Wigan 2010-2011 och anser att han hade passat perfekt in i Evertons lagbygge som bygger mycket på unga spelare. Men Martinéz förnekar att en uppgörelse mellan Everton och Cleverley, som spelat 25 Premier League-matcher för Aston Villa under säsongen, skulle vara klar.
– Tom är en spelare som jag känner till väldigt väl. Men att nånting skulle vara klart är inte sant, avslutar han.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply