Dani Alves nobbar kontrakt – pekar på flytt

bet365

Dani Alves framtid i Barcelona kan vara avgjord. Efter en lång period med tuffa förhandlingar verkar de båda parterna inte komma överens. Klubben har nu erbjudit ytterbacken ett sista kontraktsförslag – som han avböjt.

Dani Alves anslöt till Barcelona år 2008 och har nått stora framgångar med klubben genom åren. Det har bland annat blivit fyra ligaguld, två Champions League-vinster och två segrar i Copa del Rey för brassen sedan hans ankomst. Men nu kan 31-åringen vara på väg bort från Katalonien – Alves har nämligen avböjt det senaste, och sista, kontraktsförslaget. Hans nuvarande kontrakt löper ut i sommar, och det har varit en lång tid med förhandlingar mellan klubben och spelarens representanter.

”Kommer inte längre vara Barcaspelare”

Enligt agenten Dinorah Santa Ana, har man erbjudits ett ettårskontrakt, med en klausul på ytterligare två år, men det förutsätter att han får mycket speltid.

– Det betyder att om han förlänger och inte får spela minst 60 procent av matcherna nästa säsong, så kommer han inte längre vara en Barcelonaspelare, säger Santa Ana till Mundo Deportivo.

– Vi förväntade oss inte detta erbjudandet, framför allt eftersom Dani har väntat på att få prata med Barca innan han skrev på något för någon annan klubb, fortsätter hon.

Agenten medger att hon är ledsen över situationen, och att man helst skulle se en fortsättning för Alves i Barcelona. Samtidigt avslöjar hon att detta ska ha varit klubbens sista erbjudande.

– Vi kommer inte acceptera det och det visste klubben om. Detta var nog deras sista förslag, och om så är fallet ser vi förhandlingarna som avslutade.

Flera storklubbar intresserade

Trots att brassen börjar bli lite till åren och inte längre dominerar sin högerkant på samma sätt som förr så finns det fortfarande intresse för hans tjänster hos flera storklubbar.

– Vi har fått erbjudanden om ett treårskontrakt från andra europeiska toppklubbar, dessutom erbjuder de högre lön och bonus. Jag kan inte säga vilka men däremot kan jag bekräfta att Paris Saint-Germain inte är en av dem.

Tidigare har Premier League-jättarna Manchester United, Manchester City och Liverpool länkats ihop med spelaren. Och en flytt till de brittiska öarna ser allt mer aktuell ut för Alves.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply