Ever Banega har förlängt med Sevilla

Ever Banega har förlängt med Sevilla
bet365

Komplicerar Inters värvningsförsök

Ever Banega har förlängt sitt kontrakt med sin nuvarande klubb Sevilla, vilket försvårar för Inter att värva honom.

Det har länge ryktats om att Ever Banega skulle vara på väg att lämna Sevilla. I slutet av februari sades det att Spelaren var på väg till Inter, men nu kan möjligheterna för en potentiell affär ha försvårats. För en vecka sedan påpekade den spanska klubben att argentinarens kontrakt med klubben skulle förlängas automatiskt med ett år om Banega spelade över 30 matcher den här säsongen, på grund av en klausul. Nu har Sevillas Sportchef Ramon Rodriguez Verdejbekräftat att klausulen i kontraktet har aktiverats, uppger Football Italia.

– Om man jämför med för en vecka sedan finns det en skillnad. Eftersom Banega spelade den förra matchen har hans kontrakt automatiskt förlängts. Jag förstår att han är intressant för andra lag, men han har nu ett kontrakt med oss till och med den 30e juni 2017, säger Ramon Rodriguez Verdejo till Football Italia.

Förlängningen har satt käppar i hjulet för italienska Inter, som trodde att det var möjligt att värva Banega gratis i sommar. Nu måste klubben i stället komma överens med Sevilla om man vill få igenom en övergång och spendera en transfersumma för att värva argentinaren.

Trots det intresse som finns kring Banega är Sevillas sportchef säker på att spelaren kan hålla fokus på rätt saker.

– Vi är lugna eftersom att vi har ett bra förhållande till Banega. När vi pratar om honom brukar jag ofta jämföra den här situationen med hur det var med Carlos Bacca och Ivan Rakitic. Båda två gav allt för Sevilla, enda till deras sista sekunder i klubben.

Banega anlände till Sevilla sommaren 2014, då han lämnade ligakonkurrenten Valencia. Han har tidigare även spelat för Boca Juniors, och varit utlånad till Atletico Madrid och Newell´s Old Boys.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply