Ett decimerat Montpellier fick med sig en poäng mot PSG

Inför matchen var det noterbart att dyrgripen Edinson Cavani började på bänken i PSG, vars startelva såg ut som följande:

Sirigu; Thiago Silva, Alex, Maxwell, Jallet; Matuidi, Verratti, Pastore, Lucas; Ibrahimovic, Lavezzi.

Montpellier valde att spela med Siaka Tiéné, som kom från PSG inför säsongen, och man gjorde det med en 4-5-1-liknande uppställning som såg ut såhär:

Jourdren; Congré, Hilton, Tiéné, El Kaoutari; Marveaux, Mounier, Cabella, Stambouli; Camara; Herrera.

Efter en trevande inledning med ett bollrullande PSG och Montpellier som gick på kontring så var det hemmalaget som tog ledningen efter 10 minuters spel. Vår svensk Zlatan Ibrahimovic blev av med bollen efter schabbel på mittplan och Stambouli startade en kontring för Montpellier. Stambouli avancerade och avlossade ett skott strax utanför straffområdet, som olyckligt tar på en försvarare. Bollen ändrar riktning och Caballa kan lyfta bollen över en utrusande Sirigu och göra 1-0 till Montpellier.

PSG hade det efter målet svårt att få till ett bra passningsspel och skrapade inte heller fram några riktiga farligheter, utan istället var det hemmalaget som hade den farligaste chansen i slutet av halvleken då Cabella fick iväg en tåfjutt som smet precis utanför Sirigus vänstra stolpe.

Ett aggresivt och krigande Montpellier kunde gå till pausvila med 1-0 i bagaget och Ibra har inte sett riktigt seriös ut samtidigt som Cabella är stekhet.

PSG kom ut i den andra halvleken med en helt annan inställning och tog tag i spelet allt mer och Zlatan var allt som oftast aktiv när det hände farligheter. Svensken hann med att missa en frispark innan han i den 60:e minuten kunde nicka ner Pastores inlägg till Maxwell som kom före Jourdren i Montpelliers mål och tryckte upp en vänstervolley i nättaket, och genast fick PSG segervittring.

Och bara 12 minuter senare kom nästa smäll för Montpellier. Abdelhamid El Kaoutari drog på sig sitt andra gula kort och visades ut. Bara minuten tidigare hade Blanc bytt nyförvärvet Cavani och Montpellier fick spendera resten av matchen med att freda sitt eget mål med alla möjliga medel.

Men trots dominans och en man mer kunde inte PSG överlista Jourdren en gång till utan man får vända hem till Paris med en poäng, något som kan ses som en motgång.

Montpellier däremot, är säkerligen nöjda med en poäng och kan förhoppningsvis bygga vidare på den här insatsen.