Espanyol segrade efter en dramatisk tillställning

Bottenmötet började som förväntat. Espanyol hade bollen och skapade tryck framför hemmapubliken på Cornella El-prat, medan bortalaget Mallorca satsade på sina blixtsnabba kontringar med en viss Giovani Dos Santos uppe på topp. Men det gav inte ge resultat inledningsvis, då det trots allt var hemmalaget som skulle ta ledningen. I den femtonde minuten kunde nämligen Simao sätta en hårt knorrad frispark stolpe in som Dudu Aoute var chanslös på i Mallorca-målet.

Nästan exakt en halvtimme senare så gav dock bortalagets omställningstaktik resultat när den tidigare nämnde Dos Santos lurpassade bakom backlinjen när en Espanyol-mittback skulle nicka bollen hemåt. Ensam mot målvakten placerade mexikanen in bollen i mål – 1-1. Och innan halvleken var över så hade även Javi Marquez hamnat i målprotokollet för Mallorcas del och därmed satt sitt före detta lag i en jobbig situation.

Espanyol kom dock tillbaka i den andra halvleken – och det med besked. Först satte man kvitteringsmålet genom Joan Verdú på straff och därefter 3-2-målet i slutminuterna efter att Raul Baena styrt in bollen i mål från några ynka meter. Vinsten var därmed ett faktum för hemmalaget i en match där Mallorca var tvingade till ett målvaktsbyte samt ett decimerat manskap efter att Antonio Manuel Luna dragit på sig sitt andra gula kort i den åttionde minuten.

Tack vare segern så bosätter sig Espanyol på en fjortondeplacering i ligan, medan Mallorca fortsatt ligger under nedflyttningsstrecket med en poäng upp till säker mark.