Galen match med nio mål vanns av Schalke

En match som knappt går att beskriva med ord spelades under fredagen i Gelsenkirchen mellan Schalke och Hannover. I Hannover debuterade Arsenal-lånet Johan Djourou i backlinjen, och vilken match han fick uppleva. Det slutade 5-4 till Schalke, alla mål gjordes inom 45 minuter, åtta av dem i andra halvlek. Men vi tar det från början.

Första målet kom med minuten kvar av första. Fuchs kanstade ett långt inkast till Farfan som gjorde bort Eggiman och gjorde mål från en dålig vinkel. Sedan efter vilan small det.

Julian Draxler gjorde 2-0 tre minuter in i halvleken. Holtby fick bollen oväntat fri på högerkanten innan han spelade in en fin boll till Draxler som gjorde ett enkelt mål. Hela Hannover försvaret var helt väck. Reduceringen kom åtta minuter efter genom Pinto. Han sköt ett skott från distans efter en dålig rensad hörna av Uchida, men bollen touchade Neustädter innan den gick in, otagbart för Hildebrand.

Tre minuter senare kom även kvitteringen. Chahed rusade längs högerkanten innan han slog ett inlägg som nådde en helt fri Huszti som kunde ta ner bollen och enkelt lägga in kvitteringen. Men det varade bara fem minuter. Marco Höger gav Schalke ledningen efter en fyndig pass igenom tre Hannover-spelare från Holtbys håll. Höger kunde bara slå in 3-2.

Marica ökade på Schalkes ledning i den 67e minuten, tre minuter efter det senaste. Neustädter slog en fin boll till rumänen som sköt in bollen förbi rusande Ziegler. Knappa minuten efter small det igen. Mame Biram Diouf nickade ner bollen till Huszti som sedan stod för en magnifik volley in i mål.

Det dröjde hela 20 minuter till nästa mål. Farfan sprang igenom Hannover-försvaret och slog ett enkelt inlägg till Holtby som inte gjorde några misstag, 5-3 på Veltins Arena.

Men ett mål till skulle det bli. Kvällens snyggaste mål stod Diouf för. En spektakulär bicycleta från straffområdsgränsen, in bakom Hildebrand. Det var en fantastisk avslutning på en fantastisk match där vi fick se nio mål på dryga 45 minuter där bland annat fyra av dem kom på åtta minuter.