Erton Fejzullahu tvingas söka ny klubb

Svensken avregistreras av sin kinesiska klubbadress

27-årige Erton Fejzullahu tvingas söka ny klubbadress efter att hans nuvarande klubb, Beijing Guoan, valt att avregistrera honom som en följd på att klubben registrerat för många utländska spelare. 

Efter att Beijing Guoan under det kinesiska transferfönstrets sista dag köpt in brassen Kléber för 40 miljoner kronor tvingas nu svensken Erton Fejzullahu lämna klubben om han vill spela fotboll. Klubben har nämligen – som en följd på köpet av Kléber – för många utländska spelare registrerade i truppen, vilket gjort att man nu valt att avregistrera svensken.

Fejzullahu: ”De har avregistrerat mig”

27-åringen – som gjort fem mål på 17 ligamatcher den här säsongen – har alltså offrats och satts i en mycket svår situation som han själv nu valt att kommentera till Sportbladet.

” Beijing Guoan har avregistrerat mig och jag får inte spela i någon av de nio omgångar som återstår av serien. De vill att jag hittar en ny klubb så de kan sälja eller låna ut mig och har sagt att jag får behålla samma lön isåfall. Jag tänker däremot inte stressa iväg för att rädda klubben i den här situationen. Jag har mitt kontrakt och de fortsätter att betala min lön.”

Ny klubbadress ännu inte klar

Var Fejzullahu nu väljer att fortsätta karriären är ännu oklart, även fast det under en kortare tid ryktades om en återkomst till Djurgården för anfallaren. Han förklarade nyligen varför han inte ser en återkomst som speciellt läglig just nu, till Sportbladet.

” Den frågan är tuff. Om jag återvänder så känns det som det bara finns en klubb som gäller, även om man aldrig ska stänga några dörrar som fotbollsspelare. Men så som Djurgården spelar nu, när de är med i toppen och kan vinna SM-guld, lockar det självklart. Samtidigt är det nog ganska långt borta att flytta hem redan. Den ekonomiska skillnaden är enorm. Jag måste vara ärlig”

 

1 Comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply