Uppgifter: Graziano Pelle till Everton

Uppgifter: Graziano Pelle till Everton

Anfallaren kan följa med sin tränare

Det beräknas bli officiellt i dagarna, efter starka ryktesgångar, att Ronald Koeman kommer ta över Everton, och med sig till sin nya klubb vill han värva toppanfallaren Graziano Pelle från sin gamla klubb Southampton.

Det ryktas väldigt starkt om att Ronald Koeman, för närvarande tränare för Southampton, kommer att presenteras som ny tränare för Everton i dagarna. Det är rykten som har cirkulerat sedan Roberto Martinez fick sparken i våras och nu väntas affären bli klar vilken dag som helst. Detta skulle innebära en rejäl löneförhöjning för Koemans del och han har enligt rapporter även tilldelats en stor budget att utnyttja.

Den engelska tidningen Daily Star skriver att en del av dem pengarna kan Koeman komma att tänkas vilja lägga på Southamptons anfallare Graziano Pelle. Koeman sägs vara redo att lägga ett bud på 9 miljoner pund för den italienske anfallaren, som han redan har värvat två gånger under sin tränarkarriär. Det var han som tog Pelle till Feyenoord 2012 och sedan till England i juli 2014 när Southampton betalade 8 miljoner pund för hans tjänster. För närvarande är anfallaren på internationell tjänst med Italien i Frankrike för EM 2016, där han med största säkerhet kommer möta den anfallare som han kan komma att ersätta, nämligen Romelu Lukaku för Belgien på måndag.

Lukaku har blivit ihopkopplad med diverse olika toppklubbar under en längre tid, med sina 25 mål på 46 matcher under den föregående säsongen blir han attraktiv på marknaden. Chelsea sägs vara väldigt intresserade och det återstår att se huruvida Antonio Conte kan locka tillbaka belgaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply