Stoke och West Bromwich överens om Saido Berahino

Stoke och West Bromwich överens om Saido Berahino

Talangen ser äntligen ut att kunna lämna West Bromwich.

Saido Berahino ser ut att lämna frysboxen i West Bromwich. Sky Sports rapporterar att Stoke City fått ett bud på anfallaren accepterat.

Saido Berahino slog igenom med dunder och brak i Premier League säsongen 13/14, och nästkommande säsong gjorde engelsmannen hela 14 ligamål för West Bromwich. Under sommaren 2015 ryktades anfallaren till flertalet storklubbar, mest ihärdigt till Tottenham, men när transferfönstret stängde och unge Berahino fortfarande tillhörde The Baggies kunde han inte dölja sin besvikelse. I ett kontroversiellt inlägg på twitter gick han till attack mot klubben och ägaren Jeremy Pearce som vägrat sälja sin guldklimp. Berahino bad i efterhand om ursäkt men skadan var redan skedd, han hade en tuff säsong med WBA och gjorde endast fyra mål i ligan.

Under hösten har det bara blivit tre starter för Berahino och han har sedan en tid tillbaka ryktats på väg bort från klubben. Under fredagen kom brittiska Sky Sports med uppgifterna att ligarivalen Stoke skall ha kontaktat West Bromwich för att få igenom en försäljning, och att man alltså ska ha kommit överens om en övergångssumma på 10 miljoner pund, som beroende på prestation kan stiga till 15 miljoner.

Sky Sports rapporterar vidare att det enda som nu återstår är förhandlingarna med spelaren själv, samt läkarundersökning, men detta förväntas inte ta alltför lång tid. Den 23-årige anfallaren har gjort 23 mål på 105 Premier Leaguematcher för klubben.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply