bet365

Officiellt: Saido Berahino till lämnar WBA – Stoke City ny klubbadress

Officiellt Saido Berahino till lämnar WBA - Stoke City ny klubbadress

Den 23-årige lämnar frysboxen i West Bromich

23-årige Saido Berahino lämnar den tuffa tiden i WBA bakom sig och ansluter till ligakonkurrenten Stoke City.

Tidigare under fredagen kunde vi rapportera om att Saido Berahino var nära en flytt från West Bromwich Albion till ligakonkurrenten Stoke City. För en liten stund sedan uppgav källor till Sky Sports att spelaren klarat läkarundersökningen och kommit överens med sin nya klubb om det personliga kontraktet. Nu är det officiellt, Saido Berahino har presenterats av Stoke City och lämnar alltså WBA.

Berahino föddes i Burundi 1993. Efter att fadern dödats under det burundiska inbördeskriget tvingades den då 10-årige pojken fly landet ensam, och söka asyl i Birmingham där resten av familjen bodde sedan tidigare. Vid 11 års ålder började han spela fotboll i Birminghamklubbens ungdomslag och han har representerat klubben ända sedan dess. Berahino har vid flera tillfällen sagt att det var fotbollen som hjälpte honom att integreras i livet i England.

Efter ett antal låneutflykter fick Berahino säsongen 13/14 chansen i a-truppen och slog igenom med en riktig supermatch borta mot Manchester United där han avgjorde matchen. Säsongen som följde var den unge anfallaren en av de stora profilerna i ligan med sina 14 mål för ett WBA som slutade på 14e plats i ligan. Många större klubbar, bland annat Tottenham, ryckte i talangen som till sin egen stora besvikelse blev kvar i klubben. Efter en mindre genomtänkt tweet, riktad mot klubben och dess ägare Jeremy Pearce, tvingades Berahino be om ursäkt men skadan var redan skedd. Sedan dess har engelsmannen haft svårt att hävda sig på fotbollsplanen och under hösten har det endast blivit 3 starter i ligan.

Stokes hemsida uppger man att priset för Berahino, som bara hade ett halvår kvar på kontraktet, var 12 miljoner pund. Priset kan dock beroende på prestation stiga med ytterligare 3 miljoner pund. Klubbens VD säger på hemsidan: – ”Det har inte varit någon hemlighet att vi sedan en tid tillbaka försökt knyta till oss Saido. Vi har kontrakterat en ung engelsk anfallare som redan visat vad han kan i Premier League. Efter en frustrerande period, är han nu mycket angelägen om att blåsa liv i karriären igen”.

På hemsidan uppger man att kontraktet löper över fem och ett halvt år, samt att anfallaren inte kommer att vara tillgänglig i matchen mot Manchester United i helgen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply