Victor Valdes aktuell för Newcastle

Manchester United-målvakten vill stanna i Premier League

Victor Valdes är i desperat behov av att lämna Manchester United för att få någon som helst speltid. Spanjoren vill gärna stanna i Premier League efter flytten – vilket kan öppna upp för Newcastle.

Trots att Victor Valdes, 33, fortfarande tillhör Manchester United får han ingen speltid, varken i A-laget eller på U21-nivå. När klubben visade upp det officiella truppfotot inför säsongen 2015/2016 fick spanjoren inte ens vara med på bild, vilket tyder på att hans dagar på Old Trafford är räknade.

Den förre Barcelona-målvakten har helt enkelt blivit utfryst av United-managern Louis Van Gaal efter att han, enligt Van Gaal, vägrat spela en match med klubbens U21-lag i slutet på förra säsongen. Holländaren menade då att Valdes visade ”brist på respekt” och sedan dess har 33-åringen inte fått spela mer.

LÄS ARTIKELN: Victor Valdes lämnar för Sevilla i vinter

 Newcastle kan bli aktuellt

Det såg länge ut som att Valdes skulle lämna Premier League-klubben under sommarens transferfönster, men istället blev han kvar på Old Trafford. När det nya fönstret öppnar i januari är målvakten desperat att få lämna United och agenten Gines Carvajal berättar att hans klient gärna stannar i den engelska högstaligan.

– Vi förlitar oss på att Manchester United låter Victor gå, berättade Carvajal för katalanska nyhetstidningen Sport [som brittiska Daily Mirror hänvisar till].

– Premier League är väldigt attraktiv och Valdes vill stanna eftersom han anpassat sig perfekt till England, men vi stänger inte dörren för några alternativ.

Newcastle är i stort behov av en ny målvakt eftersom Tim Krul missar resten av säsongen på grund av en allvarlig knäskada. Newcastle-managern Steve McClaren har tidigare sagts vara intresserad av att värva in Valdes som ersättare.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply