bet365

TOPP 11: PL-tränarna med kortast tid på jobbet

Elva Premier League-tränare som fick sparken tidigt

Premier League-managers med kortast tid som tränare? Vilka tränare har fått sparken snabbast i Premier League? Ni kanske tror att Tim Sherwood platsar på listan eftersom han bara fick stanna i Aston Villa från 16 februari till 25 oktober 2015. Engelsmannen var bara manager för Premier League-laget i 28 matcher innan han fick sparken, men han är inte ens i närheten av att platsa på vår lista över de elva kortaste tränarsejourerna i Premier League. Helt enkelt de tränare som fått sparken efter kortast tid i respektive klubbar sedan Premier League-eran startade säsongen 1992/1993.

Elva Premier League-managers som blev kortvariga på jobbet

Tidigare har vi bland annat listat tio spelare med utgående kontraktfotbollens 20 roligaste spelarnamn samt länderna med flest utlandsproffs. Men den här listan kommer att handla om någonting helt annat – nämligen de kortvarigaste tränarna i Premier League.

Här kommer vi gå igenom de elva tränarna som fått stanna kortast tid i sina respektive Premier League-klubbar. Ingen av tränarna på listan fick ens stanna tre månader på posten innan de fick leta efter nya jobb. Frågan är om vi någonsin får se ett nytt rekord slås i denna kategori? Det nuvarande rekordet är onekligen svårt att slå, men rekord är till för att brytas, så kanske får vi en dag se någon tränare i Premier League få sparken ännu tidigare. Häng nu med på vår lista över de elva Premier League-tränarna som fått sparken tidigast.

11. Steve Wigley (Southampton)

Steve Wigley (Southampton)

  • Matcher: 14 st.
  • Tidsperiod: 23 augusti 2004 – 10 december 2004.

Steve Wigley fick ta över tränarjobbet från Paul Sturrock, som fick sparken endast två matcher in på säsongen 2004/2005. Redan innan första matchen höjdes många frågetecken kring Wigley på grund av hans bristande erfarenhet som tränare. Han blev inte särskilt långvarig i Southampton – redan efter 14 matcher hade styrelsen fått nog.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply