Uppgifter: Sam Allardyce får inget fortsatt förtroende

”Big Sam” kommer i nästa vecka att lämna West Ham

Det har länge varit oklart om Sam Allardyce blir kvar i West Ham eller inte. Nu uppger engelska medier att managern med all säkerhet får lämna klubben på måndag.

Efter att West Ham inlett säsongen på ett mycket övertygande sätt då man var uppe och nosade på topp fyra, så har man sakta men säkert sjunkit längre och längre ner i tabellen och placerar sig nu på en elfte plats i Premier League. Efter 1-2 förlusten hemma mot Everton förra helgen så tappade man den teoretiska chansen att nå en plats i Europa och pressen på Sam Allardyce har inte direkt minskat sen dess.

Under i stort sett hela våren har det funnits frågetecken kring ”Big Sam”. 60-åringens kontrakt löper ut till sommaren och ingen förlängning mellan parterna har ännu nåtts. Nu kommer nya uppgifter som tyder på att managern lämnar West Ham, där han styrt sedan i Juni 2011.

Klubben går ut med nyheten på måndag

Det är Telegraph som rapporterar att matchen mot Newcastle till helgen blir Allardyce sista match i ”Hammers”.

Enligt den engelska tidningen ska West Hams ägare, David Sullivan och David Gold, tillsammans med vice ordförande Karren Brady, leverera nyheten på måndag att Allardyce inte får förlängt kontrakt med klubben.

Engelsmannen, kanske mest känd från sin tid i Bolton, har under sina 180 matcher i West Ham vunnit 68.

Det har redan spekulerats i tänkbara ersättare för Allardyce. Sedan tidigare har Bournemouths Eddie Howe varit högaktuell för klubben men under senare tid har ett par tyngre namn kopplats ihop med anrika West Ham. Rafael Benítez är huvudkandidaten till att ta över på Upton Park och alternativen utöver Benítez sägs vara Slaven Bilic och David Moyes.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply