Uppgifter: Rivalen utmanar om Pedro

Manchester City vill ha Barca-anfallaren

Den spanske anfallsstjärnan Pedro Rodriguez har rapporterats närma sig en övergång till Manchester United, men nu sägs rivalen Manchester City blanda sig i leken. Samtidigt kan en skada i Barcelona få en affär att dröja.

Pedro Rodriguez har efter en säsong med mycket tid på avbytarbänken nu länkats ihop med en flytt från Barcelona. Den hetaste kandidaten har utan tvekan hittills varit den engelska storklubben Manchester United, som släppt både Robin van Persie och Radamel Falcao i sommar, samtidigt som försäljningen av Angel Di Maria gav ytterligare med kapital att spendera på nyförvärv.

Neymars skada skjuter fram affären

Hittills har däremot inte The Red Devils mäktat med att möta den efterfrågade summa från La Liga-mästarna på 30 miljoner euro – och nu har ytterligare problem uppstått. Den brasilianske anfallsstjärnan Neymar har nämligen dragit på sig en skada som håller honom bort i drygt två veckor, vilket enligt både Sport och Marca kan resultera i att Barcelona vill skjuta fram en affär tills efter det att antingen Neymar återhämtat sig eller tills dess att Supercup-matcherna spelats.

Kontakt med spelare, agent och klubb

Samtidigt uppges ytterligare med bekymmer ha dykt upp för Manchester Uniteds del. Enligt både Marca och Mundo Deportivo ska nämligen rivalen i England, Manchester City nu följa spelarens situation i Katalonien. Enligt den sistnämnda tabloiden har Txiki Begiristain varit i kontakt med Pedro, spelarens agent och även Barcelona gällande en potentiell flytt för spelaren till Etihad Stadium.

Dzeko lämnat för Roma

Manchester City har nyligen sålt bosniske stjärnan Edin Dzeko till Roma och dessutom även Stevan Jovetic till Inter, vilket gjort offensiven betydligt tunnare hos Premier League-klubben. Detta ska vara anledningen bakom deras funna intresse för Pedro Rodriguez, även om mer direkta alternativ går att finna till att ersätta spelarna.

Deras intresse kan också komma att tvinga Manchester United att betala den summa som Barcelona efterfrågar för sin anfallare, om de nu inte vill se stjärnan hamna i ”fel händer”. Det är klart sedan tidigare att Pedro själv vill lämna Barca i sommar.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply