Topp 5: Konstigaste lagnamnen i fotbollsvärlden

Konstiga namn på fotbollslag runtom i världen

Vilka är det konstigaste eller roligaste namnen på fotbollslag? I Sverige har lagen ganska lätta och normala lagnamn så vi är inte vanna med så konstiga namn på fotbollslag. De flesta lagens namn innehåller förkortningar såsom FF, IF, IFK och IK. Namnen är även lätta att säga och är inte allt för svåra att uttala för folk från utlandet. Dock är det inte omöjligt att man hittar några roliga namn på fotbollslag, men det är sällan konstiga namn. Tittar man på klubbar utanför Sverige finns det en hel drös med klubbar vars namn är helt oförståeliga och otroligt många. Ibland undrar man om klubbarnas supportrar själva kan säga hela namnet då det kan ta upp emot 10 sekunder att säga hela vad klubben egentligen heter.

5 Lag med de konstigaste namnen någonsin inom fotbollen

Afrikas rikaste fotbollsspelareBäst betalda damfotbollsspelarna 2015 och De mest spektakulära arenorna till VM i Qatar 2022 är tre listor som är väldigt populära bland våra läsare. Ni får gärna kolla in de efter att vi gått igenom vår topp 10-lista med ovanliga och konstiga lagnamn, häng med!

5) King Faisal Babes Football Club

Klubben från Ghana bildades 1956 och har inte bytt namn sen dess. Förra säsongen slutade man på 14 plats i den ghananska ligan vilket gjorde att man blev nedflyttade till andradivisionen. Med ett inte allt för skrämmande lagnamn ska man nu försöka ta sig tillbaka till Premier League.

Laget har som har en rumänsk tränare vid namn Dorian Marin deltog 2005 i CAF Confederation Cup som är den näst största internationella klubblagsturneringen i Afrika efter afrikanska Champions League.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply