Sunderland jagar Wolves-kaptenen

Danny Batth var en stor anledning till Wolverhampton Wanderers fina säsong i Championship. Nu uppges han jagas av Sunderland.

Säsongen 2013/2014 vann Wolverhampton Wanderers League 1 och var därmed inför den här säsongen nykomlingar i Championship. Den klassiska engelska klubben hade höga förväntningar på säsongen, och bra gick det.

Wolves slutade sjua i Championship, endast målskillnad från en playoff-plats. En av spelarna som var väldigt viktig under säsongen var Danny Batth. Den engelske mittbacken är lagkapten i Wolves och dessutom en egen produkt, han är uppväxt i ungdomsakademin. Dessutom är han fortfarande ung, endast 24 år.

Mycket speltid och några mål

Som lagkapten brukar man få förtroende och det fick även Batth av tränare Kenny Jackett. 24-åringen spelade 44 av 46 ligamatcher i Championship och lyckades dessutom göra tre mål, vilket verkligen inte är dåligt för en mittback. Danny Batth hade med största sannolikhet även spelat de två sista matcherna av serien om det inte hade varit så att han skadat foten, vilket gjorde att han missade slutspurten av säsongen.

Jagas av Premier League-klubb

Nu uppger Daily Mail att Sunderland ska vara intresserade av att värva Wolves-kaptenen i sommar. Sunderland är ett bottenlag i Premier League och har haft problem både med försvarsspelet och målskyttet den här säsongen. Den engelska klubben ser ut att hänga kvar men de kommer verkligen behöva förstärka truppen inför nästa säsong. Frågan är om Danny Batth är rätt man och frågan är om han ens är redo för Premier League.

En av anledningarna till att Sunderland är intresserade av mittbacken ska enligt Daily Mail vara att de vill göra backlinjen lite yngre. Premier League-klubben har för närvarande spelare som 35-årige Wes Brown, 34-årige John O’Shea och 35-årige Anthony Reveillere som backar i truppen. Det är en anledning, men han är även bra nu, och har dessutom stor potential. Vad som händer med denna övergång återstår dock att se.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365