Klubbar i Premier League jagar ”Chicharito”

Javier Hernandéz kan återvända till England

Engelska medier rapporterar att ett par klubbar i Premier League är intresserade av Chicharitos tjänster efter det att Real Madrid troligtvis inte kommer att utnyttja utköpsklausulen på mexikanen.

Javier Hernandéz säsong i Real Madrid har varit upp och ner. Mestadels av tiden har 26-åringen, som är utlånad från Manchester United,  haft det väldigt svårt att ta sig in i Carlo Ancelottis startelva men när Karim Benzema gick sönder nu under våren så fick Chicharito chansen och avgjorde bland annat kvartsfinalen i Champions League mot Atletico Madrid. Men i veckans CL-semifinal mot Juventus förpassades anfallaren återigen till bänken när Benzema var tillbaka och nu talar det mesta för att utköpsklausulen inte kommer att utnyttjas av ”Los Blancos”. Chicharito behöver dock inte oroa sig för att hitta en ny klubb då intresset för honom är stort.

Tackade nej till MLS

Tidigare under veckan spekulerades det i att Hernandéz skulle vara på väg till MLS och spel i Orlando City för att bli lagkamrat med Káka. Daily Mirror uppger nu att Hernandéz tackat nej till erbjudandet då han känner att det är för tidigt i karriären att prova på spel borta i Nordamerika. Istället rapporterar tidningen att flertalet PL-klubbar ska vara ute efter den hårt jobbande anfallaren.

Tottenham, Everton och West Ham ska alla vara intresserade av Chicharito där den förstnämnda klubben, enligt Daily Mirror, ska leda jakten. Även Valencia håller ett öga på händelseförloppet kring mexikanen, som har ett år kvar på kontraktet i Manchester United.

Hernandéz, som i veckan inte blev uttagen i Mexikos slutgiltiga trupp till sommarens stora fotbollsfest, Copa Americá, har under säsongen spelat 31 matcher (21 inhopp)  för Real Madrid och gjort åtta mål.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply