Officiellt: Schneiderlin klar för Man United

Morgan Schneiderlin är officiellt klar för Manchester United

Manchester United fortsätter stärka sitt lagbygge inför nästa säsong. Morgan Schneiderlin är klar för klubben och blir den andra mittfältsvärvningen efter Bastian Schweinsteiger.

Så sent som i förmiddags rapporterade vi om att flera engelska medier menade att Morgan Schneiderlin skulle bli klar för Manchester United när som helst. Det dröjde några timmar innan Man United bekräftade värvningen av den franska landsmannen. Kontraktet sträcker sig över de nästa fyra säsongerna med en option på en femte säsong. Summan är inte avslöjad men den rapporteras ligga på cirka 310 miljoner kronor.

– Jag är överlycklig över att vara en Man United-spelare. När jag fick höra att United var intresserade av mig så var det ett väldigt lätt beslut. Jag har njutit av mina sju lyckliga år med Southampton och klubben kommer alltid vara i mitt hjärta. Men nu är det en ny chans att vara en del av denna truppen och att hjälpa denna stora klubben att vara framgångsrik var en möjlighet för stor för att tacka nej till, säger Schneiderlin till Man Uniteds officiella hemsida.

”Jag är väldigt glad att vi har gjort klart affären”

Även Uniteds tränare Louis Van Gaal passar på att kommentera hans senaste nyförvärv:

– Morgan är en väldigt talangfull spelare med fantastisk energi och förmåga. Hans skicklighet kommer komplettera våra nuvarande spelare och jag är väldigt glad att vi har gjort klar affären innan vårt träningsläger i USA. Det träningslägret är en viktig del av vår förberedelse inför den nya säsongen och den kommer ge Morgan och de andra spelarna en chans att visa våra fans vad de kan åstadkomma tillsammans.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply