Engelsk media: Schneiderlin klar för United

bet365

Morgan Schneiderlin kommer presenteras av Man United inom kort

Flera engelska medier menar att Morgan Schneiderlin kommer presenteras av Manchester United under måndagen. Han ska redan ha genomgått läkarundersökningen på Carrington menar The Guardian och BBC.

I över ett år har Morgan Schneiderlin ryktats ifrån Southampton. Fransmannen uttryckte sin vilja att lämna förra sommaren, men klubben sade nej till 25-åringens stora besvikelse. Istället blev han kvar på sydkusten i helt helt nytt lagbygge efter förra sommarens stora spelartapp. Det blev ändå en ny succésäsong för Schneiderlin och frågan var om Southampton skulle lyckas hålla kvar honom ännu en säsong.

Svaret på den frågan kommer med största sannolikhet bli nej. Trots att Arsenal och Tottenham har varit mest intresserade av Schneiderlin under längst tid så ser det ut att bi Manchester United som nästa klubbadress. Det menar flera engelska medier, inklusive trovärdiga The Guardian och BBC Sports.

Kostar drygt 300 miljoner kronor

Innan affären är i hamn med full säkerhet så ska kontraktet skrivas på, och det menar The Guardian att Schneiderlin ska göra under måndagen. Under söndagen menar man att läkarundersökningen genomgicks och att den klarades utan några problem.

Det blir ingen billig affär för Man United. BBC Sports uppger att prislappen kommer hamna på 24 miljoner pund vilket motsvarar drygt 310 miljoner svenska kronor. Det står inte klar hur långt kontraktet sträcker sig men det ryktas om fyra eller fem år.

Spelat i Southampton sedan 2008

Morgan Schneiderlin kom till Southampton efter att ha spelat 5 matcher för klassiska Strasbourg säsongen 07/08. 18-åringen har därför fostrats noggrant i England och nu står han på över 250 matcher i Southampton och han har ännu inte fyllt 26.

Mittfältaren har dessutom slagit sig in i det franska landslaget där han nu står tangerad för nio landskamper. Han har även spelat i alla ungdomslandslag, allt från U16 till U21.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365