TOPP 5: Mest inbytte spelarna i Premier League

De mest inbytta spelarna i Premier League 2014/2015

Nästan alla fotbollsmatcher innehåller byten, det är ett väldigt fåtal matcher som inte innehåller något spelarbyte. Ett spelarbyte kan göras av flertalet anledningar: satsa mer offensivt, säkra ledningen, skada, ge ungdomar chanser, slösa tid osv. Nästan varje byte har en individuell tanke från tränaren och tränarstaben under matchen.

Det finns även spelare som går under befattningen ”super-sub”. En super-sub är en spelare som sällan påverkar matchbilden på ett positivt sätt när den startar, men nästan alltid förändrar matchbilden vid ett inhopp. Den kanske mest kända super-suben är Manchester Uniteds gamla norska stormålskytt Ole-Gunnar Solskjaer. Han var en spelare som Sir Alex Ferguson nästan alltid bytte in när ett mål behövdes för att säkra en poäng eller ta hem alla tre. Men det var länge sedan Solskjaer spelade en sådan roll och fotboll överhuvud taget. Frågan är vem som är den mest inbytte spelaren i Premier League nu?

Premier Leagues mest inbytte spelare 2014/2015

Vi på Silly Season Sverige har tagit fram statistik på vilka fem spelare som byttes in flest gånger under den förra säsongen. Hur många minuter inhoppet var spelar ingen roll, allt som krävs är att spelaren ska ha blivit inbytt någon gång under de ordinarie 90 minuterna + stopptiden. Statistiken kommer från Premier Leagues officiella hemsida. Nu sätter vi igång och tittar på de fem mest inbytta spelarna i Premier League.

Fotnot: Även Tottenhams Moussa Dembélé och Southamtpons Shane Long blev inbytta 16 gånger. Peter Crouch räknas före dessa på grund av att han spelade flesta antal minuter totalt av dessa tre spelare under sina inhopp.

Sidor: 1 2 3 4 5 6

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply