Sherwood: ”Han är värd mer än 770 miljoner”

”Skulle inte vilja sälja honom för 770 miljoner”

Aston Villa-managern Tim Sherwood, 46, värderar talangen Jack Grealish väldigt högt. Så pass högt att ett bud på 770 miljoner kronor inte är tillräckligt för att sälja 20-åringen.

Jack Grealish, 20, är värd mer än £60 miljoner (motsvarande cirka 770 miljoner kronor). Åtminstone om du frågar hans manager i Aston Villa – engelsmannen Tim Sherwood, 46.

– Jag skulle inte vilja sälja Jack Grealish för £60 miljoner i dag. Jag vet vad han möjligen kan bli, berättade Sherwood för Daily Mail. Det som ser dyrt ut det här året kanske inte är så dyrt nästa år.

Skulle bli dyrare än Di María

Den högsta övergångssumman som hittills betalats av en engelsk klubb, räknat i pund (£), ligger på 59,7 miljoner (cirka 765 miljoner kronor). Så mycket kostade Ángel Di María när han värvades till Manchester United från Real Madrid i augusti 2014. Ett rekord som Grealish skulle slå om ett bud på £60 miljoner kom in.

20-åringen kom till Aston Villas ungdomsakademi redan 2001 – som sexåring – och flyttades upp till A-laget sommaren 2013. Efter att ha varit utlånad till Notts County i League One säsongen 2013/2014 kom Grealish tillbaka och spelade sammanlagt 24 matcher för Villa förra säsongen, varav elva från start.

Aktuell för det engelska landslaget

Den här säsongen har vänsteryttern spelat tre 90-minutersmatcher i Premier League. Det första seniormålet kom i förlustmatchen (2-3) mot Leicester City den 13 september.

Grealish föddes i Birmingham men har gjort landskamper för Irland på U21-nivå. Ännu har han inte bestämt sig för om han ska representera England eller Irland på seniornivå, men Roy Hodgson (engelska förbundskaptenen) är intresserad av att säkra 20-åringens tjänster och funderar på att ta ut honom till det kommande EM-kvalet.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365